Home Gelderland Achterhoek De Graafschap verliest van FC Oss met 3-5 in eigen huis

De Graafschap verliest van FC Oss met 3-5 in eigen huis

Ondanks de 10e nederlaag dit seizoen blijft de trainer optimistisch

het spandoek van de Brigatta Tifosi
Het begon allemaal zo mooi. Eeen prachtige sfeeractie van de Brigatta Tifosi, met een spandoek over de volledige breedte en hoogte van de tribune aan de lange zijde. Daarna een heel indrukwekkende minuut stilte. Dit verwondert mij telkens weer: Hoe bijna negenduizend mensen zo stil kunnen zijn!
Maar daarna verbrak het fluitje van de scheidsrechter en het gejuich van het publiek de stilte en maakten we ons op voor een echte boerenbruiloft op de Vijverberg. Helaas kwam daar al na 5 minuten een einde aan. Door simpel balverlies op het middenveld kon de jonge, fris spelende ploeg van Oss de 0-1 intikken.Het gejuich ging over in billenknijpen. De Graafschap was even de weg kwijt en had na een minuut of twintig de weg weer terug gevonden, maar door wederom knullig balverlies op het middenveld vlogen de Ossenaren weer naar voren en was keeper Bednarek in de 28e minuut kansloos. 0-2!!
Een groot aantal mensen verliet hierna teleurgesteld de tribune, op weg naar de kantine, of misschien wel op weg naar huis. Wat die in elk geval gemist hebben was een strijdend De Graafschap. Vol goede moed om voor rust de aansluittreffer nog te maken. En dat lukte in de 37e minuut toen Piotr Parzyszek met een schitterende actie de 1-2 inschoot. En zelfs een 2-2 voor rust zat er nog in. De Graafschap bleef komen en kreeg kans op kans. Maar bij één van de zeldzame uitvallen van Oss maakte Andrew Driver een domme overtreding in zijn eigen strafschopgebied en kreeg FC Oss van de overigens goed leidende scheidsrechter Bax een penalty. Tom Boere liet zich die kans niet ontglippen en was trefzeker (1-3). Dit gebeurde in de blessuretijd van de eerste helft, dus meteen daarna was het eindsignaal voor de pauze.
Met een 1-3 achterstand de rust in, heb je dan nog kans?
Jazeker wel, op de Vijverberg is alles mogelijk. Dat hebben we in het verleden al vaker gezien.
Maar dan moet je niet in de 52e minuut al tegen een 1-4 achterstand aankijken. De verdediging stond te slapen toen diezelfde Tom Boere uit het niets kwam aangeslopen en de 1–4 inschoot. Dat was zijn negende van dit seizoen, dus de verdedigers wisten met wie ze te doen hadden. Hij vertelde ons na afloop, dat zijn vizier dit seizoen op 25 goals staat,
Maar wie nu denkt dat de Graafschap nu kansloos de zaak voorbij zou laten gaan, vergist zich in de mannen van Jan Vreeman. De Graafschap bleef vechten en het publiek vocht mee.In de 75e minuut werd Parziszek wederom beloond met een doelpunt (2-4) en vlak daarna knalde Alexander Bannink de bal weer achter keeper Koeman (juist ja…zoon van Ronald) en stond de teller weer op 3-4. Keer op keer werd de doelman getest en dacht het publiek met tenminste nog één puntje naar huis te kunnen gaan.
Dat bleek een illusie te zijn, want in de vijf minuten extra tijd maakte Lion Kaak een, wat ze in voetbalkringen nuttige overtreding noemen, maar naar mijn idee stomme overtreding. Hij hield het shirtje van Tom Boere vast, die op weg was naar de goal. Lion kreeg de rode kaart en Tom Boere de vrije trap, die hij er in één keer inranselde. Dit betekende tevens de eindstand van deze voetbalavond. 3-5
Een avond met veel doelpunten, helaas aan de verkeerde kant.
Na afloop sprak Jan Vreeman van een teleurstellende uitslag, maar hij had toch dingen gezien waar hij voor de toekomst nog wat kan. Hij werd hier gesteund door zijn tegenstander van deze avond, trainer Francois Gesthuizen. Die had de afgelopen weken in hetzelfde schuitje gezeten en vond dat de Graafschap voldoende potentieel had om ook uit deze malaise te komen. Ik weet dat hij gelijk krijgt.

En helaas moet ik dit bericht op 5 december al weer aanpassen. Vanochtend is Jan Vreman door het bestuur uit zijn functie ontheven.
Niemand in mijn omgeving die het begrijpt. Er wordt zelfs al een opvolger genoemd: Henk de Jonge. Volgens mij eenzelfde type mens als Jan Vreman. Hopen ze op een verrassingseffect? Dat werkt maar twee wedstrijden. Jammer!!!

De Graafschap – FC Oss: 3-5

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 8.602

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Fatih Kamaci (4.), 0-2 Justin Mathieu (28.), 1-2 Piotr Parzyszek (37.), 1-3 Tom Boere (45+1./pen.), 1-4 Tom Boere (52.), 2-4 Piotr Parzyszek (75.), 3-4 Alexander Bannink (84.), 3-5 Tom Boere (90+5.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Linthorst (75. Bannink), Driver; Smeets, Kaak, Diemers (57. Koolhof), El Jebli (71. Van den Hurk); Van Overbeek en Parzyszek.

Opstelling FC Oss: Koeman junior; Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Pique (81. Statie); Kivuvu Kamaci, Celik; Lazic (83. Bakx), Boere en Mathieu (90. Van den Ouweland).

Gele kaart(en) De Graafschap: Diemers (39.)

Gele kaart(en) FC Oss: Pique (44.), Lazic (76.), Celik (82.)

Rode kaart(en) De Graafschap: Kaak (90+1)