Home Noord-Brabant Den Bosch Ondernemerslift + helpt jonge Brabantse ondernemers op gang

Ondernemerslift + helpt jonge Brabantse ondernemers op gang

Met Ondernemerslift + (voorheen Valorisatieplan 5-sterren Noordoost-Brabant)  committeren initiatiefnemers HAS Hogeschool, ZLTO, acht lokale Rabobanken, Stichting Ondernemerslift, Starters Succes Oss, Startersmarktplaats Veghel-Uden-Schijndel, ROC de Leijgraaf, ROC Koning Willem 1 College en de 20 regiogemeenten in Noordoost-Brabant zich voor de komende zes jaar aan een grootschalig actieplan dat moet leiden tot 100 nieuwe innovatieve starters in de regio. Hiermee willen de partners de regionale economische slagkracht stimuleren. Op 20 maart werd de nieuwe directeur van het project benoemd: Frans van Waes, jarenlang actief in de agrofoodsector en zelf een bevlogen ondernemer. 

De regio Noordoost-Brabant is met illustere gangmakers als Anton Jurgens, Wimke Hendriks en Forest Mars, van oudsher sterk ontwikkeld in agro, food, farma en health. Om deze positie te behouden en uit te bouwen is een flinke impuls nodig. Ondernemerslift + heeft een budget van 14 miljoen euro. Het stimuleringsprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiebijdragen van de provincie Noord-Brabant en de Rijksoverheid. De partners hebben een stichting opgericht. De focus ligt op het screenen van kansrijke initiatieven binnen de aangesloten onderwijs- en kennisinstellingen en het MKB in de regio en de ondersteuning van die kansrijke initiatieven met kennis, begeleiding en financiering. 

OndernemerschapsonderwijsMet de benoeming van Frans van Waes staat het volledige team dat het project gaat dragen op poten. Inmiddels is ook het eerste jaarplan gereed. In zes jaar tijd moet het actieplan leiden tot 100 innovatieve starters. Alle 2500 HAS-studenten en 22.000 mbo-studenten van het Koning Willem I College en ROC de Leijgraaf én de bijna 2.000 docenten van deze instellingen krijgen uitgebreid ondernemerschapsonderwijs. Binnen HAS Hogeschool studeren verder jaarlijks 45 studenten af in binnen het afstudeertraject Topklas Ondernemen. Van kennis naar kunde naar kassa, is het streven. Juist de combinatie hbo en mbo maakt verwaarding van kennis realiseerbaar en maakbaar.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda, Waalwijk – Verdachte met vuurwapen aangehouden

Naar aanleiding van een aanhouding wegens rijden zonder rijbewijs, het negeren van een sto…