Home Noord-Brabant Oss Drie winnaars Kroonappels in Oss

Drie winnaars Kroonappels in Oss

Ter ere van de aankomende inhuldiging van zijn beschermpaar startte het Oranje Fonds een zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Dit zijn de drie mooiste sociale initiatieven van het Koninkrijk. Het afgelopen weekend stemden mensen op hun favorieten in de eigen gemeente of eiland. In totaal brachten 142.827 mensen hun stem uit in het gehele Koninkrijk, wat resulteerde in 1070 winnaars. Per gemeente of eiland zijn nu alle winnaars bekend.

In totaal zijn er 164 winnaars uit Noord-Brabant. Zij gaan door naar de tweede stemronde en strijden om de finaleplaatsen. In de regionale ronde wordt Noord-Brabant verdeeld in 2 regio’s. In Oss wonnen Stichting Aktie-Fix, BergbOss en Hulphond Nederland..

Afgelopen weekend stemde het publiek massaal. In iedere gemeente en op elk van de Caribische eilanden kwamen winnaars uit de bus in de categorieën Jeugd, Buurt en Helpende Hand. In de tweede stemronde van 20 tot en met 27 maart stemmen deze lokale winnaars op elkaar. Zij brengen hun deskundige stem uit op medekandidaten in hun eigen categorie, maar in een andere regio. Het Koninkrijk is verdeeld in 20 regio’s. Op 28 maart maakt het Oranje Fonds de 60 finalisten bekend. Zij strijden op 18 april om de titel Oranje Fonds Kroonappel.

Het Oranje Fonds is alle stemmers dankbaar voor hun bijdrage. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, licht toe: “Het is prachtig om te zien dat deze zoektocht zoveel mensen op de been brengt. Met elkaar laten we zien wat mensen in ons Koninkrijk allemaal voor elkaar organiseren. En door hun stem uit te brengen, wijzen we de toekomstige Koning en Koningin de weg naar de mooiste sociale initiatieven.”

Laad meer Oss

Geef een reactie

Bekijk ook

Oss – Verkeersruzie loopt uit de hand: zeven aanhoudingen

In Oss liep een verkeersruzie zaterdagavond volledig uit de hand. Op de Willibrordusweg bo…