Home Nederland Aanhouding in onderzoek naar overtredingen varkensbedrijf

Aanhouding in onderzoek naar overtredingen varkensbedrijf

De politie heeft woensdagochtend rond 8.45 uur bij zijn varkensbedrijf in het Brabantse een 52-jarige man uit die plaats aangehouden als verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar het bedrijf.

De politie startte het onderzoek naar aanleiding van diverse signalen dat het bedrijf zich niet zou houden aan de milieuvergunning. Ook zou het bedrijf verantwoordelijk zijn voor het illegaal lozen van mest en zou er sprake zijn van verwaarlozing van varkens op het bedrijf. Samen met medewerkers van de gemeente Landerd, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Waterschap Aa en Maas heeft de politie woensdag onderzoek gedaan op het bedrijf. Een dierenarts van de NVWA heeft ter plaatse de dieren onderzocht. Mogelijk als gevolg van verwaarlozing was de lichamelijke conditie van een aantal dieren onvoldoende. Om die reden heeft de dierenarts een beperkt aantal varkens laten inslapen.

De gemeente heeft de situatie op en rond het bedrijf bekeken en verschillende milieumisdrijven geconstateerd. Het gaat daarbij voornamelijk om zaken die verband houden met de inrichting van het bedrijf. Het waterschap deed vooral onderzoek naar eerder geconstateerde verontreiniging van sloten in de buurt van het bedrijf. De betrokken instanties zullen daar waar mogelijk de geconstateerde feiten ook bestuursrechtelijk aanpakken. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …