Home Noord-Brabant Oss OM eist in hoger beroep 11 jaar cel en tbs voor moord op ex-vrouw in Oss

OM eist in hoger beroep 11 jaar cel en tbs voor moord op ex-vrouw in Oss

De advocaat-generaal in ’s Hertogenbosch heeft vandaag in hoger beroep 11 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 49-jarige man uit Oss. Volgens het OM heeft de verdachte op 15 juni 2010 zijn ex-vrouw met voorbedachte raad om het leven gebracht. De verdachte en het 43-jarige slachtoffer  waren nog maar kort gescheiden.  Op de betreffende dag ging de man naar het huis van zijn ex-vrouw en hun twee kinderen en heeft hij zijn ex achttien keer gestoken, waaronder in haar hals en borst.

Volgens het OM heeft verdachte gehandeld met voorbedachten rade en is er dus sprake van moord. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de man twee grote messen bij zich had toen hij naar de woning van het slachtoffer ging. “Aangenomen kan worden dat ten tijde van het bij zich steken van die messen verdachte al het besluit had genomen zijn ex-vrouw van het leven te beroven en hij dus tussen dat moment en het daadwerkelijk van het leven beroven van het slachtoffer voldoende tijd heeft gehad zich te beraden op het te nemen of genomen besluit,” aldus de advocaat-generaal op de zitting.

Het OM vindt een langdurige gevangenisstraf passen bij de ernst van de feiten. “Het OM kan zich niet aan de indruk onttrekken dat we hier te maken hebben met een man die zich zo erg gekrenkt voelde door het gedrag van zijn vrouw en haar keuze om van hem te scheiden, op grond waarvan hij weloverwogen de beslissing heeft genomen die krenking te wreken en de onafwendbare definitieve scheiding af te wenden door haar om het leven te brengen.”

De rechtbank in ’s Hertogenbosch veroordeelde de man eerder voor doodslag tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in. Het appèl van het OM richt zich tegen de bewezenverklaring van doodslag in plaats van moord.

Laad meer Oss

Geef een reactie

Bekijk ook

Oss – Verkeersruzie loopt uit de hand: zeven aanhoudingen

In Oss liep een verkeersruzie zaterdagavond volledig uit de hand. Op de Willibrordusweg bo…