Home Noord-Brabant Helmond ZSV kampioen 2e klasse H door een overwinning bij Marvilde

ZSV kampioen 2e klasse H door een overwinning bij Marvilde

Foto (c) Wilco HazelaarIn een fantastische ambiance met 700 toeschouwers, veel vuurwerk en vooral veel drank, heeft ZSV met 1-2 gewonnen bij Marvilde en daarmee het kampioenschap in de 2e klasse H binnen gehaald.

De wedstrijd ging grotendeels gelijk op, maar het fysiek van ZSV gaf uiteindelijk de doorslag. De aanvallers hadden niet heel veel in te brengen tegen de bonken in de verdediging van de Zeilbergse ploeg. ZSV kwam al in de 8e minuut op voorsprong door een snelle aanval over de linkerkant. De voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Thijs Maas terecht. Op 10 meter midden voor het doel had hij geen moeite om de 0-1 binnen te schieten. Vier minuten later ging Ron Verlijsdonk aan de linkerkant in het strafschopgebied keeper Sten Otter voorbij. De hoek werd lastig en hierdoor kon de bal nog voor de lijn weggehaald worden door Steven Cools. Na een kwartier stond Maarten Kuunders plots helemaal vrij aan de linkerkant in het strafschopgebied, maar zijn schot ging voor het doel langs. Iets voor het half uur was Marvilde voor het eerste gevaarlijk toen Erwin Isbouts een vrije trap mocht nemen op 25 meter, midden voor het doel. De poeier kon met moeite door doelman Wouter Vaneker gekeerd worden. In de 31e minuut nam Rick Wiersema een corner aan de rechterkant. Die viel voorbij de tweede paal in de voeten van Thijs Maas. Zijn inzet werd met de voeten gered door Sten Otter. Tien minuten voor de rust kwam Marvilde op gelijke hoogte. Sander Bertels zette een prima een-tweetje op, waarna hij alleen voor de doelman van ZSV kwam. Hij zorgde voor de 1-1.

Drie minuten voor de rust mocht Maarten Kuunders uithalen op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot ging naast. Gezien het veldspel kon Marvilde goed meekomen, maar de grote kansen waren duidelijk voor ZSV, dus Marvilde mocht niet ontevreden zijn met deze gelijke stand bij de rust. In de tweede helft waren de kansen schaars en als ze er waren dan waren ze voor ZSV. In de 49e minuut krulde Rick Wiersema een vrije trap in de hoek, maar Sten Otter wist de bal tot corner te verwerken. Tien minuten later wist Ron Verlijsdonk de buitenspelval te ontlopen. Hij maakte alleen voor Sten Otter geen fout, 1-2. Twintig minuten voor het einde was er nog een goede kans voor Niek van den Berg. Hij sneed vanaf links het strafschopgebied in, maar zijn schot kwam via het lichaam van Sten Otter op het dak van het doel. Hierna was vooral Marvilde in de aanval, maar heel grote kansen leverde dit niet meer op. Het gevaarlijkst was nog een schot van keeper Sten Otter vanaf 70 meter. Dit kon nog net over de lat getikt worden door de doelman van ZSV. Na het eindesignaal was de vreugde bij ZSV begrijpelijk groot. Ze hebben het hele seizoen bovenaan gestaan dus dan en je de terechte kampioen.

Volgende week beëindigt Marvilde deze competitie met een uitwedstrijd bij Stormvogels’28 in Siebengewald. Die ploeg staat op dit moment (na een verrassende 1-5 overwinning bij Venlosche Boys) drie punten los van de directe degradatie. De nacompetitie kan niet meer ontlopen worden, maar met één punt in de laatste wedstrijd tegen Marvilde zullen ze in ieder geval niet rechtstreeks degraderen.