Home Limburg Heerlen UNA/Brinvast mist scherpte tegen EHC/Heuts

UNA/Brinvast mist scherpte tegen EHC/Heuts

In het programmablad van EHC/Heuts stond o.a. de volgende tekst: “Afgelopen zondag heeft UNA de titel definitief behaald. Deze week hebben de spelers uitgebreid gevierd en de alcohol heeft overmatig gevloeid. Dit kan twee effecten hebben op het kampioensteam. Of ze spelen frank en vrij een wereldpartij, gedragen door de wolk van succes waar ze nu op drijven, of het bier is ze niet in de koude kleren gaan zitten en de benen voelen als pap”. Van de eerste mogelijkheid was afgelopen zondag geen sprake en of optie twee van toepassing was zal wel altijd een geheim blijven. Een ding is echter zeker: het team van Jurgen Dirkx ontbrak het aan de nodige scherpte om EHC/Heuts ook aan de zegekar te binden.

Al na drie minuten wist een compleet vrijstaande Rick Raeven de knikker achter doelman Rick van den Oever te schieten. Aarzelend kroop UNA/Brinvast uit haar schulp, maar dat leverde slechts één kans op. Na een vrije trap van Erwin Isbouts kopte Brian Boogers in, maar doelman Tom Grootaers trad reddend op. Na ruim een half uur spelen konden de weinige Hoensbroekse toeschouwers voor de tweede maal juichen toen Wesley Schors loeihard binnenschoot. In de 38e minuut moest Erwin Isbouts met twee maal geel het veld verlaten. Na rust zat het tiental van UNA/Brinvast aanvankelijk iets beter in het vel. Torino Hunte bracht Brian Boogers in stelling, maar zijn poging leverde slechts een hoekschop op. Even later zorgde Torino zelf voor de 2-1. De gelijkmaker hing in de lucht, doch Jelle Schijvenaars schoot een toegekende strafschop tegen keeper Grootaers op. EHC/Heuts veerde weer op en binnen drie minuten stonden de Limburgers op 4-1. De derde goal van de roodwitten kwam op naam van Peter Jan Erkens en de eindstand werd bepaald door een treffer van invaller Muamer Hegic.

Eerder dit seizoen wonnen de geelzwarten op Sportpark Zeelst met 4-1 van EHC en afgelopen zondag werd het weer 4-1, maar ditmaal in het voordeel van EHC/Heuts, dat nog alle belang heeft om de nacompetitie voor promotie te bereiken.