Home Sport Marvilde wint ruim van Theole

Marvilde wint ruim van Theole

Een aantal maanden geleden speelde Marvilde de uitwedstrijd tegen Theole en was het een klasse beter dan de tegenstander uit Tiel. De doelman van Theole was toen echter niet te passeren, waardoor de wedstrijd met 3-1 werd verloren. Vandaag nam Marvilde ruim revanche voor die nederlaag en won ruim.

De eerste twintig minuten viel er weinig te beleven en waren er ook geen grote kansen. Hierna werd een eerste gat geslagen door Marvilde. In de 21e minuut kwam de bal vanaf de linkerkant via Rick van den Bogaard bij Nol van Zantvliet en van Nol weer voor de voeten van Danny Das. Danny schoot de bal perfect over de keeper in de verre hoek, 1-0. Vijf minuten later werd er op 23 meter iets aan de rechterkant in het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Hans Regeling. De vrije trap werd knap door Danny Das in de korte hoek geschoten, 2-0. De eerste helft was Marvilde verder de bovenliggende partij, maar grote kansen leverde dat niet meer op.

De tweede helft had al snel de beslissing op kunnen leveren. Een korte corner aan de rechterkant in de 1e minuut na de rust werd kort genomen, waarna Nol van Zantvliet de bal voor gaf. Midden voor het doel op 7 meter viel de bal voor de voeten van Stefan Grassere die de bal net naast het doel schoot. In de 53e minuut kwam de bal van de voet van Nol van Zantvliet vanaf de linkerkant voor. Hans Regeling werd dusdanig gehinderd bij de eerste paal dat hij geen kans zag de bal in het doel te werken. Het doel was leeg en voorbij de tweede paal schoot Tayfun nog hard op doel. Deze ging echter net voor het doel langs. Twee minuten later moest Menno Kuulkers in het doel van  Marvilde voor het eerst handelend optreden en hij deed dat bekwaam. Precies op het uur kreeg Theole een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied op 25 meter. Imand Benbouker mikte de bal in de verre hoek, 2-1. De wedstrijd leek hierdoor weer spannend te worden, maar gelukkig was deze spanning van korte duur. Een combinatie aan de rechterkant van het veld leek op niets uit te lopen, maar toen een verdediger van Theole rustig afwachtte tot de bal bij hem kwam zat sneltrein Tayfun Yilmaz hier knap tussen. Hij mocht vanaf de rechterkant richting keeper Dennis Vinken lopen en schoot de bal eenvoudig in het doel, 3-1. Twintig minuten voor het einde kopte Anas Lahnine de bal van dichtbij hard op doel. Weer mocht Menno Kuulkers met de knappe redding de spanning uit de wedstrijd houden. In de laatste 10 minuten liep Marvilde uiteindelijk verder weg van de Tielse tegenstander. In de 81e minuut gaf Nol van Zantvliet de bal voor vanaf de linkerkant en kon Max van Kollenburg de bal eenvoudig op vijf meter midden voor het doel intikken, 4-1. Vijf minuten voor het einde schoot Max van Kollenburg de bal nog vanaf de rand van het strafschopgebied midden in het doel voor de 5-1.

Door deze zege is er nog altijd iets mogelijk voor Marvilde in deze competitie. Daarvoor is een goed resultaat in de Veldhovense burenstrijd met RKVVO van volgende week in Oerle wel van groot belang. Als Marvilde niet wint is de kans op de nacompetitie verkeken.