Home Limburg Heerlen UNA/Brinvast verslaat Groene Ster met 1-5

UNA/Brinvast verslaat Groene Ster met 1-5

Het komt niet zo vaak voor dat een club, die in één weekend twee maal aan de bak moet komen, beide duels in winst om kan zetten. Dat lukte het team van Jurgen Dirkx echter wel. Afgelopen zaterdag werd, in de Hoofdklasse B Zondag, Dongen met 3-1 geklopt en Tweede Paasdag werd Groene Ster in Heerlerheide met 1- 5 aan de zegekar gebonden. Nog zes wedstrijden te gaan en de titel komt steeds duidelijker in zicht.

Toch kende de wedstrijd een moeizame start. Veel balverlies en slordige acties voerden de boventoon bij zowel Groene Ster als UNA/Brinvast. Eigenlijk kregen de Limburgers in die fase nog de beste mogelijkheden. Zo kwamen de Geelzwarten met de schrik vrij toen Kenny Tokaya na een prima voorzet van Chefrino Eind een fraaie scoringskans om zeep hielp. Na een half uur begon de motor van de Zeelstenaren steeds beter op toeren te raken. De Torino Hunte Show kon beginnen. Nadat hij in de 36e minuut de complete Heerlense verdediging zijn hakken had laten zien verscheen Brian Boogers in beeld, die de 0-1 achter doelman Thijssen deponeerde. De Groene Sterren waren even de draad kwijt en de Geelzwarten kwamen steeds beter in hun spel. Niek van Boekel had pech toen zijn poging door de lat gekeerd werd. Het was jammer dat de wedstrijd onderbroken werd door het rustsignaal van scheidsrechter Visser, maar zo zijn nou eenmaal de regels.

Uiteindelijk maakte dat ook niets uit, want na de pauze beslisten de mannen van Dirkx binnen negen minuten het duel. In de 48e minuut tikte tovenaar Torino de bal tussen de benen van een Groene verdediger door en schoot vervolgens de knikker op fraaie wijze in de rechter bovenhoek: 0-2. Acht minuten later was Erwin Isbouts aan de beurt. Hij nam een hoekschop vanaf links en niemand hoefde er nog iets aan te doen, want het was zomaar 0-3. Amper 60 seconden later stond de 0-4 op het scorebord en deze keer was het Brian Boogers die zijn tweede treffer van de dag achter Willem-Jan Thijssen schoot. Groene Ster raakte het spoor compleet bijster en de UNA/Brinvast Show ging maar door. Jelle Schijvenaars zorgde in de 67e minuut voor 0-5. Even werd er gas terug genomen en de scherpte verslapte een beetje. Groene Ster kreeg wat meer ruimte en Kenny Tokaya profiteerde daarvan in de 69e minuut: 1-5.

Daarna zag Ron Jansenvan UNA zijn schot op de paal belanden en hadden Niek van Boekel en Brian Boogers de Limburgers nog meer pijn kunnen doen, maar dat hoefde niet meer. De tweede overwinning van het Paasweekend was binnen.