Home Noord-Brabant Kempen Start pilot Vessem van projectplan “Beleef de Kempen, een netwerk van beleving”

Start pilot Vessem van projectplan “Beleef de Kempen, een netwerk van beleving”

Met het aanstellen van projectleider Jack van de Vliert per 1 februari jl. is het startsein gegeven voor de pilot Vessem van het projectplan “Beleef de Kempen, een netwerk van beleving”. Er is gekozen om in Vessem te beginnen met dit toeristisch netwerk, omdat er in Vessem al zo’n rijkheid aan bezienswaardigheden, verhalen en enthousiaste vrijwilligers is. ‘Vessem is het best bewaarde geheim van de Kempen en het wordt tijd dat  Vessem de aandacht krijgt die het verdient. Ik heb ontzettend veel zin om hiermee aan de slag te gaan en om te helpen de geheimen van Vessem te ontsluiten voor de buitenwereld op een manier die bij Vessem en de Vessemnaren past’ aldus Jack van de Vliert. 

Een netwerk van beleving
Het project komt voort uit het DOP Vessem en loopt tot het voorjaar van 2014. Het is de bedoeling dat er straks vier nieuwe duidelijke herkenbare routes liggen die de schat aan bezienswaardigheden en activiteiten, die al in Vessem aanwezig zijn, zichtbaar en beleefbaar maken voor de recreant/bezoeker. Routes die het huidige aanbod van een typisch Kempisch landschap met beekdalen, bolle akkers en grafheuvels en een dorpskern met vele karakteristieke elementen gaan verrijken. Dit verrijken doen ze doordat ze het totale aanwezige aanbod met elkaar gaan verbinden. De routes worden gemarkeerd door deelpoorten w.o. de molen, de kerk, Jacobushoeve, pelgrimshoeve als verbindingspunten. De routes vormen de basis van het netwerk ‘Beleef de Kempen’ waarin ondernemers en organisaties in de toekomst vertrouwen hebben, meerwaarde zien en samenwerken.  

De uitvoering van dit project is in nauwe samenwerking met de dorpsraad Vessem en is mogelijk gemaakt door subsidies van SRE-Leader en de gemeente Eersel.

Laad meer Kempen

Geef een reactie

Bekijk ook

Veldhoven, Eindhoven – Gewapende overval op pizzeria in Bureau Brabant

Vanavond vragen we uw hulp in bij een gewapende overval op een pizzeria in Veldhoven. Met …