Home Noord-Brabant Helmond Scholieren Caroluscollege in debat

Scholieren Caroluscollege in debat

Leerlingen van het Carolus Borromeus College gingen op donderdag 7 maart met elkaar in debat in de raadzaal. Dit debat was de afsluiting van het driedaags project ‘Carolus gaat in de politiek’. Het debat stond onder leiding van burgemeester Elly Blanksma en raadslid Jos Boetzkes. ‘Carolus gaat in de politiek’ is een project voor leerlingen van 3 vwo. Tijdens het project vormen de leerlingen fracties, schrijven ze een partijprogramma en worden ze getraind in het verdedigen van hun standpunten en in debatteren. Ook hebben ze gastlessen gevolgd over het besturen van een gemeente en de rollen van gemeenteraad, burgemeester en wethouders. Tijdens het slotdebat hebben ze op een goede manier stevig met elkaar gediscussieerd. 

Belangrijk was ook het politiek bewustzijn bij leerlingen te ontwikkelen. Dat is bij een groot aantal leerlingen zeker gelukt, met wellicht politiek talent dat we in de toekomst tegen zullen komen in dezelfde raadzaal als waar het slotdebat is gehouden.

Laad meer Helmond

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …