Home Noord-Brabant Helmond Lespakket brandweer voor jeugd Helmond

Lespakket brandweer voor jeugd Helmond

De brandweer heeft een lespakket ontwikkeld over brandveiligheid. Het is gericht op groep 7 van de basisschool. Kinderen leren wat de brandweer doet en kan, hoe branden ontstaan, wat de gevolgen zijn en welke maatregelen kinderen zelf kunnen nemen om brand te voorkomen.

Belangrijk, want mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid, dat besef willen we stimuleren. En waar kunnen we dan beter beginnen dan bij kinderen? Het lespakketBrááánd!!! Jij, de brandweer en veiligheid is gratis beschikbaar voor alle basisscholen in Zuidoost-Brabant.

Lespakket in Helmond

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost is er trots op met dit pakket een bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid van de burgers in deze regio. Brandweer Helmond heeft actief scholen benaderd om aandacht te vragen voor het lespakket. Op donderdag 14 februari is het pakket overhandigd aan de eerste drie basisscholen in Helmond. Dit zijn de Wilhelminaschool, De Stroom en De Vuurvogel.

Achtergrond lespakket

Van burgers mag een meer actieve rol worden verwacht; we willen zelfredzaamheid bevorderen. Dat willen we kinderen meegeven voor de rest van hun leven. Met een pakket dat antwoord geeft op vragen als: Hoe kun je brand voorkomen? Wat moet je doen als er toch brand uitbreekt? Samen met ouders en leerkrachten voeren de kinderen thuis en op school opdrachten uit. Denk aan het maken van een vluchtplan of het checken van rookmelders. Zo brengen we brandveiligheid thuis en op scholen eenduidig en helder onder de aandacht.

Maatwerk op lokaal niveau

Het lespakket geeft scholen ruimte te informeren bij ‘hun’ lokale korps over een mogelijk schoolbezoek of een ontruimingsoefening. Brandweer Helmond wil graag zoveel mogelijk aan de verzoeken meewerken nadat het lespakket is behandeld. Daarmee bewijzen ze waar de brandweer voor staat: deskundig, behulpzaam en daadkrachtig.

Laad meer Helmond

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …