Home Noord-Brabant Eindhoven Acht, Tilburg, Eindhoven, Schaijk – Poging doodslag en overvallers op de fiets in Bureau Brabant

Acht, Tilburg, Eindhoven, Schaijk – Poging doodslag en overvallers op de fiets in Bureau Brabant

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 7 oktober 2019 opnieuw uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een poging doodslag in Acht, bij Eindhoven en wederom een gewapende overval en een pinfraude, allebei in Tilburg

Poging doodslag op festival
Eindhoven/Acht – Na afloop van festival Zinderend Acht, op zondag 23 juni om 01.00 uur, wilde een man naar huis gaan. Hij werd toen plotseling van achter geslagen. Hierdoor raakte hij meteen buiten bewustzijn en viel op de grond. Meerdere personen schopten hierna het weerloze slachtoffer tegen zijn hoofd. Een vrouw die het slachtoffer probeerde te ontzetten werd hierbij ook mishandeld. Het slachtoffer hield ernstige verwondingen over aan deze mishandeling. Hij had twee breuken in zijn kaak en zijn tanden en onderkaak werden naar achteren geschopt.

Wij zijn op zoek naar getuigen van deze grove openlijke geweldpleging. Wie weet wie dit gedaan heeft? Wie heeft hier informatie over?

Ook zijn de wij op zoek naar twee mannen die het slachtoffer verdedigd hebben:
•           Man 1 droeg een witte korte broek en een roze T-shirt;
•           Man 2 droeg een donkere lange broek en een roodkleurige jas of vest.

Fietsendiefstal bij sportpark
Schaijk – Op 8 juli om ongeveer 14.10 uur werd vanaf een sportcomplex van DAW aan de Bosschestraat  in Schaijk een fiets gestolen. Op beelden is te zien dat een man de fiets weghaalt en in een auto legt. Hiermee vertrekt hij. Wie kent of herkent de man op de beelden.

Diefstal van een bankpas en pinfraude.
Tilburg – Een 73 jarige vrouw had op 22 mei jl. rond 14.00 uur boodschappen gedaan bij de LIDL aan de Bosscheweg in Tilburg. Toen ze even later de boodschappen stond uit te laden bij haar woning in Berkel-Enschot, werd ze aangesproken door een man en een vrouw. Zij vroegen om een oplader en om pen en papier. Hierna gingen ze weg. Het vermoeden is dat haar pinpas toen uit haar big shopper is gestolen. Mogelijk is de pincode eerder afgekeken bij de supermarkt. Even later, om 16 uur werd de aangeefster door haar bank gebeld. De bankpas bleek toen uit de portemonnee te zijn verdwenen en er was vier keer mee gepind. 

Wij hebben beelden van de vrouw die pinde bij de bank in Tilburg. Wie kent of herkent deze pinster?

Overval op cafetaria ’t Pleintje
Tilburg – Op zondag 8 september rond 21.25 uur was de eigenaresse van cafetaria ’t Pleintje aan de Jupiterstraat in Tilburg, aan het werk. Zij hoorde de deur open gaan en zag twee personen naar binnen lopen. Een van de twee had een hamer vast en sloeg daarmee hard op de toonbank, die daardoor  beschadigd raakte. De vrouw zag dat bij de ingang nog een derde persoon stond, die niet naar binnen kwam. Alle drie droegen ze een masker, wit met zwart van kleur. De vrouw riep vervolgens heel hard om de politie. De twee mannen / jongens draaiden zich om en verlieten de zaak. Ze renden in de richting van de Marsstraat. De man van de eigenaresse en haar zoon waren ook in de zaak op het moment van de overval.

Kort voor de overval, rond 21.00 uur, zag een getuige in de buurt van de cafetaria 3 jongens met hoodies staan. Een van hen had een opvallende witte fiets bij zich. Later zag zij ze richting Jupiterstraat lopen. En weer enige tijd later zag ze de drie jongens rennen en op een fiets springen. Ze fietsten toen weg in de richting van de Reitse Hoevenstraat. In de Marsstraat werd korte tijd later een masker terug gevonden en even verderop lag nog een masker op straat.

Wie kent of herkent een of meerdere overvallers of wie heeft informatie over de overval?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Helmond – Getuigen gezocht van mishandeling en ontvoering in Helmond

De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van een mishandeling en ontvoering in Hel…