Home Gelderland Achterhoek De Graafschap declasseert FC Eindhoven met slechts 4-0

De Graafschap declasseert FC Eindhoven met slechts 4-0

Het was weer gezellig afgelopen vrijdag op de Vijverberg, iedereen had er zin. Trainer van de Graafschap Mike Snoei kan nog wel eens humeurig uit de hoek komen, maar ook hij oogde vrolijk en ontspannen; ging op de foto met oude en jonge fans…. De koploper en alles wat er omheen hangt, toonde zelfvertrouwen en zelfbewustheid.

Wat er deze avond ging gebeuren was al vanaf minuut 1 duidelijk; de Superboeren bunt de baas op eigen veld. Afjagen, opjagen, snelle en goede combinaties; het was op alle punten genieten. Met een uitblinkende Hamdaoui, een uitstekende Nijland die aan de buitenkant perfect combineerden met respectievelijk Uwusu en Tutuarima. Dit resulteerde in de 9e minuut in een strakke voorzet van Hamdaoui. Aan de linkerkant van de goal, een meter van de doellijn af stond Seuntjes om de bal binnen te lopen. De aanvoerder van de Graafschap moet ’s nachts meerdere malen zwetend wakker zijn geworden met de vraag: “hoe is het mij in vredesnaam gelukt om de de bal vanaf die plek rechts naast het doel te schieten”. Dit gaat hem ook van z’n ‘lang zal ze levens’ nooit meer lukken…. Maar goed, de Graafschap bleef komen en Hamdaoui bleef gaan. De linksback van Eindhoven werd er hele-maal gek van. Dat hij (Hamdaoui) de 1-0 voor de Graafschap aantekende na een perfecte voorzet van Tutuarima was dan ook meer dan terecht. Het was wachten op de 2-0 en die kwam een kwartier later van de voet van Breinburg. En ook de 3-0 hing in de lucht, echter deze kwam de eerste helft niet. Er was nog wel één uitbraak aan de kant van de Eindhovenaren (Sleegers alleen op Jurjus af), maar de keeper van de Graafschap bleef de baas in deze tweestrijd. Ruststand 2-0 en dat mocht een wonder heten. Dit was de beste helft die we dit seizoen op de Vijverberg gezien hadden!!

Het kwaliteitsniveau van de eerste helft was dusdanig hoog, dat het te veel gevraagd was om dat nog eens op de mat te leggen. De Graafschap was ook de tweede helft royaal de bovenliggende partij. Jurjus moest nog wel 2x handelend optreden bij o.a. een schot van Sleegers. En dat deed de doelman met verve! Rondom deze 2 mogelijkheden van FC Eindhoven regen de Superboeren de kansen aanéén. De geweldige flanken links en rechts en een Javier Vet die doelman Swinkels op de proef stelde. Het duurde toch nog tot de 62e minuut totdat de wedstrijd definitief in het slop gegooid werd; Ralf Seuntjes liet zien dat ie moeilijke kansen beter kan benutten dan de makkelijke. Met een fraai afstandsschot krulde hij de bal langs de keeper uit ‘Lampegat’. Het feestje voor de Graafschap werd compleet nadat de vervanger van Seuntjes, Jordy Thomassen de bal binnen werkte, na aangeven van Hamdaoui. Eindstand dus 4-0, hoewel 7-0 ook niet geflatteerd zou zijn.

Tijdens de persconferentie feliciteerde de geboren Didammer en trainer van FC Eindhoven Ernie Brandts de in Didam wonende trainer van de Graafschap Mike Snoei; met de woorden “De Graafschap wordt met 2 vingers in de neus kampioen” en dat ie dat zijn oude cluppie ook wel gunde. Snoei kon dat wel waarderen, omdat hij wist dat Ernie dit ook echt meende!

Nog even een weetje: in Seizoen 1990-91, het kampioensjaar onder Kistemaker hield NAC uit Breda de Graafschap heel lang bij. Topscoorder bij de Graafschap was toen Peter Hofstede en hij is nu de technisch directeur. Bij NAC was de topscoorder Pierre van Hooijdonk. Nu scorend in de spits bij NAC …. Sydney van Hooijdonk. Kieken wat ut wordt…. ik blijf positief !!

DE GRAAFSCHAP – FC EINDHOVEN: 4-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mohamed Hamdaoui (16.), 2-0 Gregor Breinburg (30.), 3-0 Ralf Seuntjens (62.), 4-0 Jordy Thomassen (80).

Arbiter: Björn Kuipers| Toeschouwers: 9.065

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima, Breinburg, Van den Boomen (84. Van Nispen), Vet, Nijland, Seuntjens © (67. Thomassen) en Hamdaoui (82. Helmer).

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels ©; Seedorf, Peijenburg, Biemans (89. Vermeulen), Idzes; De Rooij (46. Daniëls), Essikal, Bourard, Lopes, Makasi (67. Cicilia) en Sleegers.

Gele kaart(en) De Graafschap: niet één

Gele kaart FC Eindhoven: Peijenburg(52.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Uitlatingen politiemedewerkers aanleiding voor nader onderzoek

Op social media circuleren beelden die recent gemaakt zijn vanuit een busje rijdend door P…