Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – Tien aanhoudingen bij Pegida-demonstratie

Eindhoven – Tien aanhoudingen bij Pegida-demonstratie

De politie heeft zondagavond bij de ongeregeldheden rondom de Pegida-demonstratie in Eindhoven tien personen, variërend van 14 jaar tot en met 32 jaar, aangehouden. Het gaat om zeven Eindhovenaren, een inwoner van Geldrop en twee Belgen.

Het tiental is meegenomen naar het bureau. Daar zijn drie minderjarige jongens na hun voorgeleiding heengezonden: tegen twee van hen bleek onvoldoende verdenking, een 14-jarige jongen die de politie beledigde, mag zich vandaag melden voor verhoor. De zeven anderen worden verdacht van openlijk geweld tegen de politie. Zij worden vanmiddag verhoord. Daarna besluit de officier van justitie wat er met hen gebeurt. Op basis van het strafrechtelijk onderzoek worden meer aanhoudingen niet uitgesloten, de politie heeft onder andere camerabeelden veiliggesteld. 

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Bergen op Zoom, Sint Maartensdijk, Schijf – Drie hennepkwekerijen geruimd

De politie heeft vandaag op vier locaties een onderzoek gedaan na meldingen over de vermoe…