Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – Bedreiger Albert Heijn blijkt zeer jeugdig Eindhovens duo

Eindhoven – Bedreiger Albert Heijn blijkt zeer jeugdig Eindhovens duo

Donderdagavond werd een filiaal van Albert Heijn in winkelcentrum Woensel telefonisch bedreigd. Het pand werd daarna ontruimd. Aan het einde van de vrijdagochtend hielden we twee jongens aan die we voor de dreigtelefoontjes verantwoordelijk houden. Ze zijn 12 en 13 jaar oud.

Het dreigement aan het adres van de winkel was dusdanig verontrustend dat het besluit tot ontruiming werd genomen. Direct startten wij een onderzoek naar degene die achter het dreigtelefoontje zat. We wisten te achterhalen vanaf welk telefoonnummer was gebeld en daarna kwamen we met enig speurwerk al vrij snel bij het jonge duo terecht. Zij zitten vast en worden uitgebreid verhoord. De vraag wat hen heeft bezield staat daarbij centraal.

De ouders van de jongens zijn geïnformeerd en inmiddels hebben wij ook het personeel van de betreffende supermarkt op de hoogte gesteld. Gezien de zeer jeugdige leeftijd van deze twee verdachten zijn wij verder zeer terughoudend met het delen van informatie. Het is uiteindelijk aan een jeugdofficier van justitie om te bepalen of de jongens worden vervolgd of mogelijk voor een alternatieve straf in aanmerking komen.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Twee personen aangehouden voor bezit harddrugs

Na een melding van mogelijk huiselijk geweld betraden agenten zaterdag 21 september een wo…