Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – Gezocht – Joao Da Silva gezocht in ontvoeringszaak

Eindhoven – Gezocht – Joao Da Silva gezocht in ontvoeringszaak

In een onderzoek naar een ontvoering is de recherche op zoek naar Joao Da Silva. De Silva (46) wordt ervan verdacht dat hij op dinsdag 12 juni zijn destijds 8-jarig zoontje ontvoerde vanaf de Kruisstraat in Eindhoven. De rechtbank had het ouderlijk gezag bij de moeder gelegd. Bij de ontvoering was ook de neef van de vader betrokken.

Samen met het jongetje gingen de twee ervandoor in een auto. De recherche begon een uitvoerig onderzoek naar de verblijfplaats van het jongetje, de vader en de neef. Er was informatie dat ze zich in Barcelona zouden bevinden. In samenwerking met de Spaanse politie leidde dat vorige maand tot een actie bij een woning in Barcelona. Het jongetje werd daarbij bevrijd en herenigd met zijn moeder. Hij was in goede gezondheid. De twee zitten inmiddels op een veilige plek. Bij het jongetje was ook de neef aanwezig. Hij werd aangehouden en is voorlopig vrij, maar nog altijd verdachte.

Zoektocht naar vader
Joao Da Silva werd niet aangetroffen en de zoektocht naar hem duurt voort: “Op allerlei manieren hebben wij geprobeerd om hem te pakken, maar tot op heden is dat niet gelukt. Da Silva weet dat hij gezocht wordt en hij staat internationaal gesignaleerd. Wij houden er rekening mee dat hij in Nederland is en hopen nog steeds dat hij zich bij de politie meldt. Om zijn arrestatie zo snel mogelijk te laten plaatsvinden hebben wij in overleg met het Openbaar Ministerie besloten om zijn naam en foto naar buiten te brengen”, zo laat het onderzoeksteam weten.

Wie weet meer?
Joao Da Silva staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Iedereen met informatie over zijn verblijfplaats wordt met klem verzocht om zelf geen actie te ondernemen, maar de politie te waarschuwen op 0800-6070. Ook kan gebruik worden gemaakt van onderstaand tipformulier. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

In verband met de privacy van de familie doen wij verder geen mededelingen over de achtergronden.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Man aangehouden na onnodig 112 bellen

Agenten hebben zondag 22 september een man aangehouden omdat hij onnodig het landelijke al…