Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – ‘Alles om die overvaller te pakken!’

Eindhoven – ‘Alles om die overvaller te pakken!’

Veertig tot vijftig agenten, ondersteund door BOA’s van de gemeente Eindhoven, hebben de afgelopen drie avonden gepost in en rond supermarkten in Eindhoven Noord. Alle inzet was er op gericht om een overvaller die de afgelopen tijd regelmatig toe sloeg, in de kraag te grijpen.

De overvaller sloeg de afgelopen weken met enige regelmaat toe in supermarkten in de wijken Blixembosch, Woenselse Heide, Vaartbroek, Eckart en De Tempel. Sinds 8 februari werd al zeven keer een overval gepleegd. De werkwijze is iedere keer hetzelfde: de supermarkt rustig binnen lopen, dreigen met een wapen en geld eisen. Net zo rustig als hij gekomen was, ging de overvaller er weer vandoor.

‘Zo’n overval heeft natuurlijk een enorme impact op alle betrokkenen,” vertelt teamchef Willem Renders van basisteam Eindhoven Noord. “Vaak zijn het jongeren met een bijbaantje, die plots met veel geweld en intimidatie geconfronteerd worden. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ook de wijk schrikt iedere keer weer op van zo’n overval. Voor hen hebben wij, samen met de supermarkten en de gemeente Eindhoven, deze actie gehouden. Er is ons alles aan gelegen om deze overvaller te pakken!’

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg, Eindhoven, Made, Helmond – Overvallen, gewelddadige diefstal, zakkenrollers en cybercrime in Bureau Brabant

In de uitzending van Bureau Brabant van maandag 23 september 2019 wordt onder meer aandach…