Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven en Vlijmen – Gestolen bitcoinminers opgespoord

Eindhoven en Vlijmen – Gestolen bitcoinminers opgespoord

Eind vorige week spoorden we twee in Eindhoven gestolen bitcoinminers op in een woning in Vlijmen. Er werd een man aangehouden op verdenking van heling.

De bitcoinminers werden in de nacht van 9 op 10 januari van dit jaar gestolen uit een schuur bij een woning in de Eindhovense wijk Achtse Barrier-Gunterslaer. Nadat een toegangsdeur was opengebroken werden in totaal drie van deze apparaten weggenomen. Een bitcoinminer is een krachtige computer die met zijn rekenkracht meehelpt wereldwijde financiële transacties in het bitcoinnetwerk goed te keuren, het zogenoemde minen. De eigenaar krijgt hiervoor een beloning in de vorm van een bitcoin of een andere digitale valuta. 

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Twee mannen verdacht van stelen aanhanger

En oplettende getuige heeft de politie dinsdagochtend op het spoor gezet van twee mannen d…