Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – Luxe auto’s en motor in beslag genomen wegens onverklaarbaar vermogen

Eindhoven – Luxe auto’s en motor in beslag genomen wegens onverklaarbaar vermogen

Vandaag zijn een 52-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Eindhoven door het arrestatieteam aangehouden op verdenking van witwassen. Daarnaast werd in woning van het stel in de wijk Lievendaal een doorzoeking uitgevoerd. We namen twee luxe auto’s en een motor in beslag.

Het onderzoek van politie en justitie richt zich op witwassen, in dit specifieke geval op zogenoemde ‘windhappers’. Het aangehouden stel heeft voor zover bekend maar in beperkte mate  inkomen, maar leidt wel een luxe levensstijl. We onderzoeken waarmee de kostbare bezittingen zijn betaald, maar vermoeden dat daarvoor crimineel verkregen geld werd gebruikt. Bij de actie van dinsdagmorgen sloten naast de politie ook de gemeente en de belastingdienst aan. Ook werd een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. De man en de vrouw zijn beiden meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Mercedes afgevoerd

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hogere straf voor Brabantse elektricien na misbruik

Een 46-jarige elektricien is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 ma…