Home Gelderland Achterhoek De Graafschap….. net wel of niet niet

De Graafschap….. net wel of niet niet

Afgelopen vrijdag was het weer raak op de Vijverberg. Na de nederlaag een week eerder tegen koploper NEC, waarbij de kansen er net niet ingingen, moest het tegen de FC Eindhoven anders. Daar was de eerste helft nog niet alles van te merken. Het grote verschil; FC Eindhoven is geen NEC… De Graafschap heerste weer in eigen stadion, net als tegen NEC en was tussendoor slordig in de verdediging.

Anthony van den Hurk mocht deze keer in de basis starten ten koste van Sjoerd Ars. Samen met Daryl van Mieghem was hij een plaag voor de verdediging van Lampegat en binnen 1 minuut na de start van de wedstrijd lieten ze zich middels 2 mogelijkheden in de zestien van de tegenstander zien. Eindhoven was gewaarschuwd… Maar ook de Graafschap klungelde in verdedigend opzicht. Jellert van Landschoot miste in de 7e minuut voor open doel. (Maar daarom speelt ie waarschijnlijk ook bij Eindhoven). Daarna was het van Mieghem, van den Hurk, van Mieghem en nog eens van Mieghem…. Met een vrije trap in de 33e minuut werd de ban gebroken en (wie anders) van Mieghem krulde de bal keurig links langs de muur en keeper kansloos. Eindhoven was zeker niet uit het veld geslagen; één minuut later een bal voorlangs en in de 41e minuut liet keeper (oeh ah)  Bednarek weer eens zien hoe goed zijn reflexen (kunnen) zijn; een prachtige safe dus van de Poolse doelman op de inzet van Tibo van de Velde. Tjah, Eindhoven is geen NEC…. 1-0 dus bij rust.

De tweede helft begon, zoals de eerste helft begon. Een ijverig de Graafschap zette FC Eindhoven gelijk weer onder druk; Diemers voorlangs in de 46e minuut. Een corner in 50e minuut van van Mieghem en aanvoerder Sven Nieuwpoort verdubbelde met zijn hoofd de score voor de superboeren: 2-0. De Eindhovenaren begonnen zich te irriteren en vroegen om gele kaarten en kregen ze ook van de tot dan toe foutloos fluitende scheidsrechter Blank. In de 56e minuut een mooie dieptepass van Sven van Nieuwpoort; van den Hurk in de counter, geduwd door Matthys in het strafschopgebied… een terechte penalty en een wel hele zware straf door een rode kaart erbij te geven. De strafschop was aan van den Hurk wel besteed: 3-0.  Kon het mooier, ja het kon mooier. Weer een pass van van Nieuwpoort  in de 83e minuut en dit keer Receveur die de bal droog binnenschoot: eindstand 4-0.

Op het moment dat ik dit verslag schrijf heeft de Graafschap op maandag in en tegen Den Bosch gespeeld met als eindstand 1-1,  verliest NEC bij Telstar en Wint FC Eindhoven thuis tegen Cambuur. Dat is dus de Jupiler League in Nederland …. Net wel tegen net niet. Misschien moet de Graafschap maar niet promoveren, want in de Eredivisie is het niet niet. Maar misschien geldt dat wel voor alle ploegen in de Jupiler League.

De Graafschap – FC Eindhoven: 4-0

Arbiter Erwin Blank | Toeschouwers: 8.245

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Daryl van Mieghem (33.), 2-0 Sven Nieuwpoort (50.), 3-0 Anthony van den Hurk (56.), 4-0 Tim Receveur (83.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, El Jebli (73. Receveur), Diemers; Van Mieghem (80. Van Overbeek), Van den Hurk (69. Ars) en Serrarens.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Matthys, De Wilde, Gunst; Swinnen, Van den Boomen © (60. Kortstam), Van Landschoot; Van de Velde, Lieder (68. Van Vaerenbergh) en Kabangu (79. Thomas).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Van den Boomen (56.), Kabangu (59.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) FC Eindhoven: Matthys (56.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Huijbergen – Man beledigt agenten na negeren stopteken

Een 36-jarige man uit Putte is vannacht, zaterdag 24 augustus, aangehouden voor belediging…