Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – Auto en luxe goederen in beslag genomen wegens onverklaarbaar vermogen

Eindhoven – Auto en luxe goederen in beslag genomen wegens onverklaarbaar vermogen

Vandaag is een 31-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning van de vrouw en haar partner in de buurt Prinsejagt werd rond 9.00 uur een doorzoeking uitgevoerd. Daarbij zijn een auto, een grote hoeveelheid administratie, gegevensdragers, een sieraad en contant geld in beslag genomen. De politie zoekt nog naar de 32-jarige man met wie de aangehouden vrouw samenwoont. Ook hij is verdachte in het onderzoek.

Dit onderzoek van politie en justitie richt zich op witwassen, in dit specifieke geval op zogenoemde ‘luchthappers’. Het stel heeft voor zover bekend geen enkel officieel inkomen, maar leidt wel een luxe levensstijl. Bij de actie van dinsdagmorgen sloten naast de politie ook de gemeente en de Belastingdienst aan. Ook werd een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Dronken bestuurster scheldt agenten uit

Een dronken vrouw (21 jaar) is aangehouden op de Bleekstraat. Ze had dronken gereden. Ze s…