Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – Verdachten in onderzoek naar woninginbraken aangehouden

Eindhoven – Verdachten in onderzoek naar woninginbraken aangehouden

De politie hield woensdag 4 oktober in de ochtend vijf verdachten aan in een onderzoek naar een groot aantal woninginbraken. Drie verdachten werden aangehouden in Arendonk (België). Het gaat om een 55-jarige man, 55-jarige vrouw en een 27-jarige vrouw. In Waalwijk werden twee verdachten aangehouden, een 64-jarige vrouw en een 58-jarige man. De vijf zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Tijdens de actie woensdag werden ook 2 woningen in Arendonk en 2 woningen in Waalwijk doorzocht. Voor verder onderzoek is beslag gelegd op twee woningen in Arendonk en drie auto’s (2 in Arendonk en 1 in Waalwijk). In een woning in België en in een woning in Waalwijk werden diverse goederen van waarde in beslag genomen. 

Een rechercheteam kwam de vijf op het spoor nadat medewerkers van de forensische opsporing bij een aantal inbraken telkens dezelfde werkwijze van de dader tegenkwam. Een onderzoek werd opgestart in samenwerking met collega’s van de eenheid Zeeland-West-Brabant, de eenheid Oost-Nederland en de Belgische politie. De 55-jarige man wordt verdacht van het plegen van inbraken en witwassen. De vrouwen worden onder andere verdacht van medeplegen dan wel medeplichtigheid aan de inbraken en/of heling en witwassen. De 58-jarige man uit Waalwijk wordt verdacht van heling. Het exacte aantal woninginbraken waarbij zij betrokken waren is op dit moment nog niet geheel duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om tientallen inbraken. 

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Oosterhouter aangehouden voor inbraakpoging snackbar

De politie heeft afgelopen nacht op de Rijnauwenstraat in Breda, mede dankzij een alerte g…