Home Noord-Brabant Eindhoven Tuchtcommissie handhaaft straf PSV’er Hirving Lozano

Tuchtcommissie handhaaft straf PSV’er Hirving Lozano

Hirving Lozano is door de tuchtcommissie voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar, uitgesloten. Dit houdt in dat de PSV-speler niet in actie mag komen in de eerstvolgende twee competitie-, play-off- of bekerwedstrijden van het eerste elftal van zijn club.

Lozano is door de tuchtcommissie schuldig bevonden aan ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler tijdens de wedstrijd de wedstrijd sc Heerenveen – PSV op 10 september 2017. De tuchtcommissie is van mening dat hij met deze tackle het risico heeft genomen zijn tegenspeler te blesseren.

De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel dat de aanklager betaald voetbal deed. PSV en Lozano gingen niet akkoord met het voorstel, waardoor de tuchtcommissie de zaak donderdagavond behandelde. Lozano kan in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Hij is dan wel automatisch uitgesloten voor de eerstvolgende wedstrijd van zijn club.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Bergen op Zoom – Aangehouden wegens vermeend drugsdealen

Surveillerende agenten zagen maandagavond rond 23.30 uur op de Markiezaatsweg in Bergen op…