Home Noord-Brabant Eindhoven Jeugddetentie voor onder meer steekpartij bij supermarkt in Eindhoven

Jeugddetentie voor onder meer steekpartij bij supermarkt in Eindhoven

Een 18-jarige man krijgt voor een steekpartij bij een supermarkt in Eindhoven en een inbraak 15 maanden jeugddetentie, waarvan 6 voorwaardelijk. De man moet ook een schadevergoeding van 5.861 euro betalen. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

In januari van dit jaar kreeg een groepje jongens buiten de supermarkt ruzie met een andere bezoeker. Daarop liep de 18-jarige man de supermarkt in en pakte daar een mes. Buiten provoceerde hij de man waarna het tot een handgemeen kwam en de man met het mes in zijn arm werd geraakt. Hierbij zijn een slagader, meerdere spieren en een zenuw doorgesneden. Hierdoor is een blijvende functiebeperking van de hand mogelijk. De verdachte is ook verantwoordelijk voor een inbraak in Eindhoven. Een dag voor de steekpartij haalde hij onder meer iPad’s en tablets, een navigatiesysteem en een horloge weg uit een woning.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat het slachtoffer nog steeds flink wordt gehinderd in zijn dagelijkse bezigheden. Er waren een operatieve ingreep en een langdurig revalidatietraject noodzakelijk. De rechtbank vindt de reactie van verdachte op het eerste incident met het slachtoffer buiten de supermarkt zeer zorgelijk. Hij nam geen afstand en riep geen hulp in, maar ging doelbewust en met haast in de supermarkt op zoek naar een mes, waarna hij het slachtoffer provoceerde en opwachtte met het mes. Dit alles rekent de rechtbank de verdachte zwaar aan. Als bijzondere voorwaarden koppelt de rechtbank aan de voorwaardelijke jeugddetentie dat hij onder toezicht komt te staan van de reclassering en moet meewerken aan een begeleid wonen-traject. Ook moet de verdachte nog een eerder voorwaardelijk opgelegde jeugddetentie van 6 weken uitzitten, omdat hij de huidige delicten in zijn proeftijd pleegde.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Berkel-Enschot – Twee arrestaties na diefstalpoging camera

Twee Tillburgers (23 en 46) jaar zijn zondag 15 juli 2018 omstreeks 23.50 uur op de Streep…