Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – Wapen en drugs gevonden in overlastpand

Eindhoven – Wapen en drugs gevonden in overlastpand

Een groot aantal klachten uit de omgeving van een pand aan de Aalsterweg aan het adres van de wijkagent, leidde de afgelopen maanden tot een onderzoek naar vermoedens van drugshandel. Dinsdagochtend stapten we samen met onze ketenpartners gemeente en belastingdienst naar binnen. We hielden zeven mensen aan.

Ons wijkteam deed de afgelopen maanden samen met de recherche onderzoek naar activiteiten in en vanuit deze woning. Daaruit kwam naar voren dat er waarschijnlijk drugs werd gedeald. Tijdens de actie waren zeven mensen in het pand aanwezig, die allemaal zijn aangehouden voor verhoor. Onder de aangehouden mensen waren twee vreemdelingen. De vreemdelingendienst doet onderzoek naar hun identiteit. Vier van de verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. De overige drie, een man zonder vast woonadres en twee mannen uit Eindhoven, zitten nog vast op verdenking van drugshandel.

Drugs en een wapen
In het pand vonden we een hoeveelheid drugs, vermoedelijk cocaïne en hasj. Ook troffen we een alarmpistool aan. Dit wapen en de verdovende middelen zijn in beslag genomen en worden verder onderzocht. Op basis van onze bevindingen en het voorlopige resultaat van dit onderzoek bekijkt de gemeente Eindhoven of er mogelijkheden zijn om het pand te kunnen sluiten.

Meld overlast en verdachte situaties bij uw wijkagent
Het melden van overlast vanuit panden en verdachte situaties in de omgeving daarvan heeft dus zin! Wij zijn er altijd voor een veiligere buurt, maar hebben uw hulp hard nodig. Denkt u dat bij een pand in uw buurt dingen gebeuren die het licht niet kunnen verdragen? Schroom niet om de wijkagent te informeren. Op onze website https://www.politie.nl/mijn-buurt kunt u vinden wie uw wijkagent is en hoe u hem of haar kunt bereiken. 

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Twee mannen verdacht van stelen aanhanger

En oplettende getuige heeft de politie dinsdagochtend op het spoor gezet van twee mannen d…