Home Gelderland Achterhoek Graafschap doet goede zaken in vierde periode. 2-1 winst op jong PSV.

Graafschap doet goede zaken in vierde periode. 2-1 winst op jong PSV.


Geflatteerde overwinning
Jong PSV, dat door een sterk begin van de competitie op de derde plek stond in de jupiler league was geen schim meer van het elftal waarmee ze het seizoen gestart zijn. Daarom was de winst van de Graafschap uiteraard verdiend, maar niet een wereldprestatie.
Al in de 8e minuut zag scheidsrechter Martens een handsbal van een PSV-speler binnen het 16 meter gebied en was het topscorer Parzyszek die de penalty benutte. Daarna kabbelde de wedstrijd een beetje voort met af en toe een uitschieter, maar beide keepers waren uitmuntend in hun vorm. De Graafschapsupporters scandeerden zelfs “Hidde in Oranje”, doelend op doelman Jurjus van PSV die vorig seizoen nog bij de Graafschap keepte en erg geliefd was bij de Doetinchemse supporters. En keeper Bednarek, bij afwezigheid van de geblesseerde Smeets aanvoerder van de Graafschap voorkwam een aantal keren op spectaculaire wijze een doelpunt voor de tegenpartij. Pas in de 37e minuut was het El Jebli met een gericht schot (nog wel even aangeraakt en van richting veranderd) de 2-0 op het scorebord bracht.
De tweede helft
De tweede helft had geen hoge amusementswaarde. De Graafschap vocht voor wat het waard was, maar kon niet echt tot aanvallen komen en in de 86e minuut werd het toch nog even spannend omdat Sam Lammers van Jong PSV vanuit een corner de 2-1 mocht intikken.
Omdat de vierde arbiter Clay Ruperti vergeten was aan te geven hoeveel extra speeltijd er nog resteerde was het nog even heel spannend achterin bij de Graafschap. Alle ballen werden de peppels ingejaagd en elk vertragingsmoment werd aangegrepen.
Maar toen het eindsignaal klonk ontketende zich wederom een enorme feeststemming. Het zou leuk zijn om de vierde periode te winnen en nog even mee te doen aan het toetje dat vroeger nacompetitie heette, maar er moet nog heel wat water door de Oude IJssel stromen voordat dit team een vuist kan maken in een eventuele eredivisie. De commerciële tak van de Graafschap zal dit niet toegeven, maar de top van de Jupiler League is best wel spannend.

foto www.degraafschap.nl
De Graafschap – Jong PSV 2-1

Arbiter Martens | Toeschouwers: 9.311

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Piotr Parzyszek, pen. (8.), 2-0 Youssef El Jebli (37.), 2-1 Sam Lammers (86.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort (75. Cicek), Driver; Diemers, El Jebli (68. Koolhof), Klaasen; Van den Hurk (82. Van Mieghem) en Parzyszek.

Opstelling Jong PSV: Jurjus; Duarte (81. Blummel), Van Bruggen, Alberto (90+2. Deng), Carolina; Rommens, Paal, Rosario; Piroe (58. Verreth), Lammers en Gudmundsson.

Gele kaart(en) De Graafschap: Driver (28.), Koolhof (88.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Paal (70.), Carolina (78.), Duarte (81.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Verdachte na elf jaar aangehouden in Montenegro

Op 20 juni 2008 is op de Edisonstraat een 33-jarige man uit Breda neergestoken, die een da…