Home Noord-Brabant Eindhoven Man in Eindhoven aangehouden voor voorbereiden terrorisme

Man in Eindhoven aangehouden voor voorbereiden terrorisme

politie aanhoudingDe politie heeft in Eindhoven een 22-jarige man aangehouden vanwege het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. De man trok vrijdagavond de aandacht omdat hij met een bivakmuts op door de stad reed.

Bij de doorzoeking van het woonadres van de man is beslag gelegd op een externe harde schijf en propagandamateriaal voor IS. Verder zijn een bivakmuts, een mes, tiewraps en een portofoon in beslag genomen. Er zijn geen vuurwapens of explosieven aangetroffen.

De man is dinsdag door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld. Het onderzoek naar de verdenkingen tegen de man wordt onder leiding van het landelijk parket voortgezet door de landelijke recherche.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Huijbergen – Man beledigt agenten na negeren stopteken

Een 36-jarige man uit Putte is vannacht, zaterdag 24 augustus, aangehouden voor belediging…