Home Noord-Brabant Eindhoven Eerste 12 namen bekend voor We Are Electric in het Klokgebouw

Eerste 12 namen bekend voor We Are Electric in het Klokgebouw

De vierde indoor editie van We Are Electric vindt plaats op zaterdag 12 november in het Klokgebouw, Eindhoven. Vandaag worden de eerste namen bekendgemaakt; Chase & Status DJ Set & Rage, Dave Clarke, Pendulum DJ Set & Verse, Feed Me, Michael Mayer & Patrice Baumel, ROD, TroyBoi, Weval, Carlos Valdes, Reza Athar, San Holo en William Djoko.

unnamed

Eind juni dansten de bezoekers van We Are Electric Weekender nog met hun blote voeten op het warme zand van het E3 Strand tijdens de tweede buiteneditie van dit crossover dancefestival, maar inmiddels wordt alweer druk gewerkt aan de vierde indoor editie. De drie zalen van het monumentale Klokgebouw in Eindhoven vormen op zaterdag 12 november van 20:00 tot 07:00 uur weer het decor voor WE ARE ELECTRIC met optredens en sets van oa. Chase & Status DJ Set & Rage, Dave Clarke, Pendulum DJ Set & Verse, Feed Me, Michael Mayer & Patrice Baumel, ROD, TroyBoi, Weval, Carlos Valdes, Reza Athar, San Holo en William Djoko. Meer namen zullen spoedig aan het affiche toegevoegd worden.

Line-up We Are Electric:

Het Britse Chase & Status bezorgt met hun mix van drum & bass, dubstep, bigbeat, house en hiphop massa’s een dancedelirium, zeker als mc Rage de grenzen van de gekte bij het publiek nog verder weet op te rekken.

Landgenoot Dave Clarke heerst al jaren als technobaron onbetwist in de clubs en pakt zijn publiek doorgaans zo goed in dat iedereen verbaast is waar hij je uiteindelijk mee naartoe neemt.

Vorig jaar kreeg Pendulum samen met Verse het publiek op We Are Electric al zo ver dat iedereen vanuit de hurken een poging deed om het tentdoek daarboven aan te raken. Zo hard werd er zelden gesprongen.

Voor de een is hij Feed Me, voor de ander is hij Spor en voor de postbode is hij Jon Gooch. Feed Me is bedoeld voor de electro house en dubstep. Deadmau5 en Noisia behoren tot zijn fans, als je zijn set hoort, sluit je je gelijk bij hen aan.

Als er ooit nog een masterclass Techno voor Gevorderden wordt gegeven dan zouden Michael Mayer en Patrice Bäumel de cursusleiders moeten zijn. Mayer is de technokoning van Keulen en het gezicht van Kompakt terwijl Bäumel het technogeweten van Amsterdam is.

Dan heb je ook nog Rotterdamse techno en ROD behoort tot deze categorie. Nuchter, hardwerkend en zo diep als de diepste vaargeul in de Maas. Voor allnighters trekt Benny Rodrigues, de man achter ROD, zijn neus niet op.

TroyBoi ken je van Afterhours, met Diplo en Nina Sky, of anders wel van zijn typische Zuid-Londense trap. Als een stuiterballetje knikkert TroyBoi de beat door de club.

Weval deed dit jaar Pukkelpop en Lowlands op dezelfde dag. Vooral voor dat laatste optreden werd de act alom geroemd en eindigde het hoog in de lijstjes met de beste optredens van het festival. Elektronica die alom belangstelling trekt, zeker omdat het tot in de perfectie wordt uitgevoerd op het podium.

Of hij het nu draait, uitbrengt of organiseert, het gaat Carlos Valdes altijd om de beste muziek. Hij is niet voor niks gevraagd als technocurator van 22 Tracks. Valdes heeft nu eenmaal een neus voor kwaliteit.

In de linkerhoek van de dance maakt de Iraans-Nijmeegse Reza Athar zich op om de top te gaan bestormen. Je wil dansen, je wil alles nog eens terugluisteren en je wil vooral weten hoe hij dit flikt.

Sinds zijn remix van The Next Episode van Dr. Dre kent iedereen San Holo. Ook de filmstudio van Star Wars die wilden dat hij zijn naam zou veranderen. Vergeet het maar, San Holo is here to stay. Luister het recente Raw maar eens. Trap en future beats zoals het hoort.

William Djoko behoorde tot het fundament waarop het succes van Trouw werd gebouwd, zat achter de Late Night Society en is ook populair bij Boiler Room en Dekmantel. Iedereen houdt van Djoko, ga kijken en je weet waarom.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Boxtel – Gezocht – Rachid verdwijnt na afspraak

Op maandag 12 oktober 1998 verdwijnt de 34-jarige Rachid El Oiryachi uit Helmond. Rachid h…