Home Gelderland Achterhoek De Graafschap wint met 4-1 van Eindhoven

De Graafschap wint met 4-1 van Eindhoven

logo de graafschap
Bryan Smeets krijgt niet alleen een brug in Amsterdam op zijn naam, maar ook het eerste doelpunt in de competitie
In Amsterdam zijn er volgens de gemeente nog een duizendtal bruggen zonder naam. Ze vroegen de hulp in van de bewoners om met suggesties te komen. Een supporter van de Graafschap opperde het idee van de ‘Bryan Smeets-brug’. Door zijn gelijkmaker werd Ajax vorig seizoen op de valreep geen kampioen en speelt hij dus een belangrijke rol in de geschiedenis van Ajax Amsterdam.
Tot de 45e minuut speelde Bryan Smeets ook een belangrijke rol op de Vijverberg. Dat begon al met zijn doelpunt in de 5e minuut, de eerste treffer in de vaderlandse competitie van dit seizoen, een onhoudbaar schot vanaf een meter of 25. Maar hij was ook de grote animator op het middenveld, ging voorop in de strijd, fungeerde als stofzuiger, kortom hij hield het publiek op de banken. Totdat hij in de 45e minuut door zijn tegenstander ordinair op de enkels werd getrapt en het veld moest verlaten. Typerend voor hem dat hij dat strompelend deed onder begeleiding van de verzorgers en geen gebruik wilde maken van de inmiddels aanwezige brancard. Onder luid applaus verliet hij het strijdperk.
Daar was de stand inmiddels in de 9e minuut al 2-0 geworden door een doelpunt van nieuwkomer Sven Nieuwpoort en vlak daarna 2-1 door Mart Lieder op aangeven van de uitblinker aan Eindhovense kant Daoud Boushiba, waar de graafschappelijke verdediging de handen aan vol had. Tot aan het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft was het even billenknijpen voor het publiek, want met Lion Kaak voor Bryan Smeets stond er opeens een heel ander team.

Debuut Jurre Vreeman
In de tweede helft was het allemaal eerst een beetje onrustig. De balans was zoek. Maar gaandeweg wist iedereen zijn plekje weer te vinden. Eindhoven bleef op zoek naar de aansluiting, maar de Graafschap wist mede namens goed optreden van keeper Bednarek het doel leeg te houden. En in de 66e minuut was het Dean Koolhof die de verlossende 3-1 op het scorebord wist te brengen. Moegestreden werd hij in de 80e minuut vervangen door Jurre Vreman, jawel, zoon van trainer Jan Vreman. Lijkt me leuk voor die jongen om het veld op te komen en dan uit duizenden kelen te horen: “Vreman, Vreman, we worden kampioen”. Ook de uitstekend spelende Jan Lammers was moegestreden en werd op hetzelfde moment vervangen door nog een andere debuterende jongeling Marlon Versteeg.
In blessuretijd zorgde Piotr Parziszek nog voor de uiteindelijke eindstand 4-1.
Kortom een goed begin van de competitie (door het doelsaldo staan we zelfs bovenaan), maar het blijft een elftal dat heel erg kwetsbaar zal zijn in verband met blessures en schorsingen. De spoeling is nog dun. Maar de eerste boerenbruiloft van het seizoen 2016-2017 is een feit.
d'ran
Afscheid oud-spelers
Voorafgaande aan de wedstrijd werd er nog afscheid genomen van Vincent Vermeij, Hidde Jurrius en Robin Pröpper. Zij hebben gekozen voor een andere club in de eredivisie. Dat zij hiervoor niet uitgefloten werden, maar een oorverdovend applaus kregen van het publiek is ook al weer zo iets typerend voor het Achterhoeks publiek. Een vierde speler, Ted van de Pavert was niet aanwezig want hij speelde met zijn nieuwe club (PEC) al weer zijn eerste wedstrijd.
afscheid
De Graafschap – FC Eindhoven 4-1

Arbiter Reinold Wiedemeijer | Toeschouwers: 7.463

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Bryan Smeets (5′), 2-0 Sven Nieuwpoort (9′), 2-1 Mart Lieder (11′), 3-1 Dean Koolhof (66′), 4-1 Piotr Parzyszek (90+4′)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Lammers (80′ Vreman), Keurntjes; Bannink Diemers, Smeets (45′ Kaak), Driver; Koolhof (80′ Versteeg) en Parzyszek.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Swinnen, Rowell (72′ De Wilde); Bousbiba, Lieder, Van den Hurk (72′ Vandeputte) en De Silva.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Rowell (42′), Lieder (75′)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn Zwolle – Hogeschool Windesheim en Politie Oost-Nederland gaan samen voor innovatie

Directeur Bert Meijer van de Hogeschool Windesheim en Oscar Dros, politiechef van de eenhe…