Home Noord-Brabant Eindhoven Rein Welschen overleden

Rein Welschen overleden

Foto: Bram Saeys
Foto: Bram Saeys

Oud burgemeester van Eindhoven Rein Welschen is vandaag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat werd vanavond bekend gemaakt voor het begin van de raadsvergadering van de Gemeente Eindhoven. Welschen was vanaf 1978 tot 2004 werkzaam in het openbaar bestuur, onder meer van 1992 tot 2003 als burgemeester van Eindhoven.

Welschen trad aan in een periode dat het economisch tij sterk tegenzat, met onder meer grote problemen bij Philips en DAF, en droeg krachtig bij aan het economisch herstel. Tijdens het burgemeesterschap van Welschen vond ook  de Herculesramp plaats. Op 15 juli 1996 kostte de ramp met de Belgische C-130 Hercules kostte 34 inzittenden het leven.

Kort na zijn afscheid als burgemeester van Eindhoven is er een scoutinggroep naar hem genoemd: Scouting Burgemeester Welschen – Meerhoven. Van deze Scoutinggroep is hij sinds de oprichting erelid.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

34 nieuwe maatschappelijke diensttijdprojecten van start

Vandaag hebben 34 nieuwe maatschappelijke diensttijdprojecten door heel Nederland bericht …