Home Noord-Brabant Eindhoven Jong PSV verslaat FC Oss met 4-0

Jong PSV verslaat FC Oss met 4-0

Foto (c) Bert van Berkum

In het Jan Louwers-Stadion aan de Aalsterweg in Eindhoven heeft Jong PSV maandagavond haar eerste wedstrijd in de Juplier League met 4-0 gewonnen van FC Oss. Na twee gelijke spelen wonnen de beloften van PSV door doelpunten van Antonia, Jakobsen en tweemaal Koch, waarvan éénmaal een penalty. Przemyslaw Tyton en Stanislav Manolev stonden bij Jong PSV in de basis in de wedstrijd die door slechts 400 bezoekers werd bezocht. Fans van FC Oss waren op last van burgemeester Van Gijzel van Eindhoven niet welkom bij het duel, om zo politie-inzet te kunnen beperken.

Al vrij snel na aanvang waren de Jong PSV’ers in de buurt van een openingstreffer. Thomas Horsten zag tot zijn verdriet een afstandsschot op de paal van het doel van keeper Richard Arends uiteen spatten en ook Menno Koch zag een poging in het begin nog van de lijn gehaald worden. Nog geen minuut later was het dan toch raak voor de jonge PSV’er en met een simpele 1-0 voorsprong hobbelde Jong PSV naar de rust, zonder FC Oss ook maar één kans te geven.

Na de rust kon Geraldo Alberto Antonio de voorsprong uitbreiden naar 2-0, wat een lichte panier veroorzaakte bij de Ossenaren. Zijn volgende poging het doel van keeper Arends te bereiken werd grof gestopt door Lorenzo Piqué, waarna Menno Koch de daarop toegekende penalty, die de rode kaart voor Piqué opvolgde, koel inschoot. Invaller Alexander Jakobsen kon de eindstand in de slotfase uiteindelijk nog uitbreiden tot 4-0. Door de winst op FC Oss klimt Jong PSV naar de zesde plek in de Juplier League met vijf punten uit drie wedstrijden, FC Oss behoudt 3 punten, net als Jong Ajax en FC Den Bosch.

Laad meer Eindhoven

Superstart van Superboeren in 2020!

De superboeren kennen in 2020 een superstart! 9 punten uit 3 wedstrijden; een ongekende lu…