Home Noord-Brabant Eindhoven 14 mei Dag van de Beroerte in St. Anna Ziekenhuis

14 mei Dag van de Beroerte in St. Anna Ziekenhuis

In het kader van de Europese ‘Dag van de beroerte dinsdag 14 mei aanstaande, wordt in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop een informatiemarkt georganiseerd over CVA (Cerebro Vasculair Accident), ofwel ‘beroerte’. De markt vindt plaats in de centrale ontvangsthal en is gratis toegankelijk tussen 10.00 en 15.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig.

Op de informatiemarkt presenteren zich de Nederlandse CVA-vereniging ‘Samen Verder’ en de cardio vasculaire risicodienst van het St. Anna Ziekenhuis. Onder de noemer ‘Voorkomen en herkennen van een CVA’, kunnen geïnteresseerden zich uitgebreid laten informeren over CVA, de risicofactoren, nazorgactiviteiten en eventuele aanpassingen in leefgewoontes. Daarnaast is er gelegenheid om cholesterol en bloeddruk te laten meten.

Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks taalgebruik wordt een CVA ook een beroerte genoemd. Bij een CVA knapt een bloedvat in de hersenen (hersenbloeding) of raakt het verstopt (herseninfarct). In beide gevallen wordt de toevoer naar de hersenen verstoord. Daardoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt beschadigd.

Laad meer Eindhoven

Geef een antwoord

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…