Home Noord-Brabant Den Bosch FC Eindhoven wint laatste seizoensduel tegen FC Den Bosch

FC Eindhoven wint laatste seizoensduel tegen FC Den Bosch

Het laatste duel in seizoen 2012/2013 voor FC Eindhoven is vrijdagavond afgesloten met een verdiende 3-1 overwinning op FC Den Bosch. De Eindhovenaren weren te sterk voor de Boschenaren door doelpunten van Jasper Waalkens, Soufiane Dadda en Serhat Koç. De winst leek al na 8 minuten niet meer te kunnen ontgaan voor FC Eindhoven, toen de stand al op 2-0 stond voor de club.

Al in de eerste minuut opende Jasper Waalkens de score. De aanvoerder van FC Eindhoven kon de bal vanuit het middenveld zonder problemen opdrijven en schoot de bal in de 27e minuut van twintig meter strak in de netten. Voordat Den Bosch van de schrik was gekomen gaf Marco Ospitalieri de bal, na een combinatie tussen Jasper Waalkens en Rob Van Boekel, mooi voor Soufiane Dadda, die de bal bij de tweede paal binnenschoot.

In de 21e minuut kon Den Bosch iets terug komen toen Sjors Paridaans hands maakte in het strafschopgebed. De 22-jarige Tom van Weert schoot de strafschop er voor de Bossche club koel en zelfverzekerd in. Het gaf de club van oud-international Jan Poortvliet vleugels en FC Eindhoven werd in het tweede deel van de eerste helft flink onder druk gezet. Het mocht de club echter niet baten en met een 2-1 stand gingen de ploegen de kleedkamer in voor de thee.

De tweede helft begon wat rommelig en tam. Het duurde even tot Hasan Kiliç de bal op de lat boven zijn oude ploeggenoot Brahim Zaari schoot. Zaari kon daarna ook nog een kopbal van de Bossche middenvelder Benjamin van den Broek uit de lucht halen, om de bal niet lang daarna door wederom Van den Broek naast gekopt te zien worden. Het was echter toch FC Eindhoven die de winst definitief veilig stelde. In de 86e minuut kopte invaller Serhat Koç de bal vanuit een hoekschop tussen de palen, waardoor FC Eindhoven de laatste wedstrijd van het seizoen positief kon afsluiten. Het kon voor de Eindhovenaren wel eens een belangrijke overwinning zijn, aangezien directe concurrent voor de laatste plaats SBV Excelsior gelijk speelde tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam. Mocht Excelsior volgende week met meer dan 5 goals verschil verliezen tegen SC Cambuur, neemt de ploeg van Leon Vlemmix de laatste plek van FC Eindhoven over. Dat de Leeuwarders volgende week goed aan de bak gaan tegen de club van de oud-Eindhoven-trainer is wel duidelijk. SC Cambuur staat op het moment tweede in de Jupiler League, vlak achter FC Volendam en kan de Volendammers bij winst volgende week en verlies van de Volendammers nog net passeren op de ranglijst.

Laad meer Den Bosch

Geef een antwoord

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Voortvluchtige man gepakt na achtervolging

Donderdagavond hield de politie in de Kempenlandstraat een 22-jarige man aan. Aan de arres…