Home Noord-Brabant Eindhoven Samenwerking tussen vier grootste musea in Eindhoven is primeur!

Samenwerking tussen vier grootste musea in Eindhoven is primeur!

In de vier grootste van Eindhoven gaat vanaf september de nieuwe reeks colleges van de MuseumJeugdUniversiteit weer van start. Deze najaarsreeks is tot stand gekomen door de unieke samenwerking tussen het DAF Museum, Eindhoven Museum, Philips museum en Van Abbemuseum. Wetenschappers, museummedewerkers en experts vertellen nieuwsgierige kinderen alles over techniek, geschiedenis, kunst en cultuur en bieden zo kinderen van 8 t/m 12 jaar een kijkje achter de schermen van de museumwereld.

De vrachtwagen van de toekomst, middeleeuwse geneeskunde, de ontwikkeling van Philips en het museum als pretpark. Deze onderwerpen komen dit seizoen aan bod. De colleges van de MuseumJeugdUniversiteit gaan over spannende, grappige en bijzondere vragen die de museumcollecties bij kinderen oproepen. Ze worden gegeven door echte museumexperts, werkzaam in de vier deelnemende musea. Tijdens de colleges kunnen kinderen naar hartenlustvragen stellen en soms zelfs echte museumstukken aanraken en proefjes doen.

Met de colleges willen de musea kinderen op een laagdrempelige, maar niet minder serieuze manier kennis laten maken met museumcollecties en met de verhalen die zij als wetenschappelijk instituut kunnen vertellen. De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 begonnen door het Rijksmuseum van Oudheden, in samenwerking met de Universiteit Leiden. Inmiddels worden in meer dan veertig musea in heel Nederland kindercolleges gegeven. Met de samenwerking van vier musea op dit gebied heeft Eindhoven een primeur te pakken.

Laad meer Eindhoven

Geef een antwoord

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…