Home Noord-Brabant Eindhoven 824 overtreders van de maximumsnelheid op de A50

824 overtreders van de maximumsnelheid op de A50

Ook in 2013 blijven de lokale en landelijke politie met regelmaat op de A50 controleren op de maximumsnelheid van 120 km/ uur, maar ook op gedragingen, die ongevalgevaar verhogen. Het stuk van de A50, waarop gecontroleerd wordt, wordt op termijn verbreed van Uden/ Veghel naar Knooppunt Paalgraven tot aan Ekkersrijt.

In de avonduren van donderdag hield de politie opnieuw een controle op de Veghelsedijk in Uden. Er werden totaal 8874 passerende voertuigen op snelheid gecontroleerd, waarvan 824 bestuurders te hard reden en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 197 km/uur. In totaal werden 12 bestuurders, die gecorrigeerd harder dan 150 km/uur reden, direct staande gehouden. Zij kregen een proces-verbaal uitgereikt. Van 2 automobilisten is het rijbewijs ingevorderd.

Tijdens deze controle is ook de belastingdienst aangesloten. In totaal werd door hen op 25 voertuigen beslag gelegd. Daarvan zijn er veertien ook daadwerkelijk afgevoerd. De overige bestuurders voldeden hun belastingschuld ter plaatse. Daarmee werd ruim 14-duizend euro opgehaald.

Op basis van meetgegevens van Rijkswaterstaat heeft de politie geconcludeerd dat de maximumsnelheid van 120 km/ uur op de A50 vaak en ruimschoots werd overschreden. Daarom vinden er sinds 15 november 2011 op de snelweg A50 extra snelheidscontroles plaats.

Alle deelnemende partijen willen met deze verkeerscontroles een veiliger snelweg creëren voor alle weggebruikers, hulpverleningsdiensten en wegwerkverkeer.

Laad meer Eindhoven

Geef een antwoord

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…