Home Noord-Brabant Eindhoven Grootste Liftwedstrijd Ter Wereld start in Eindhoven

Grootste Liftwedstrijd Ter Wereld start in Eindhoven

De grootste liftwedstrijd ter wereld komt naar Nederland. Op 8 juli starten honderden enthousiaste globetrotters vanaf het Stadshuisplein in Eindhoven voor Route du Soleil 2013. Daarmee luidt Eindhoven de start in voor het eerste EK liften, want er starten ook nog meer dan duizend lifters van allerlei nationaliteiten vanuit verschillende Belgische steden. Barcelona is het einddoel van deze bloedstollende 7-daagse race vol feest.

Route du Soleil ontstond in 2009 in Gent en groeide de afgelopen jaren uit tot de grootste liftwedstrijd ter wereld en hét ultieme studentenevenement. In België zijn er verder startplaatsen in Antwerpen, Leuven en Brussel. De afgelopen jaren deden er steeds al veel Nederlanders mee en daarom breiden we nu ook uit naar een Nederlandse startplek. De Belgen dagen de Nederlanders uit: wie zijn de beste lifters?

Vanuit Eindhoven starten zo’n 200 lifters. Ze reizen in duo’s of in trio’s en liften per dag zo’n 250 km. Onderweg zijn er allerlei leuke opdrachten. ‘s Avonds komen alle deelnemers samen op unieke plaatsen langs de Autoroute du Soleil. De overnachtingsplaatsen variëren van historische forten tot idyllische strandplekjes. Iedere avond is er een groot feest met live-bands en meegereisde DJ’s. Voor het team dat zich tot Europees kampioen liften kroont ligt er een unieke prijs klaar: een reis om de wereld!

Laad meer Eindhoven

Geef een antwoord

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…