Home Noord-Brabant Eindhoven Aanmelding Dutch Design Awards gestart

Aanmelding Dutch Design Awards gestart

Vanaf vandaag is de aanmelding voor de jaarlijkse prijzen voor het beste Nederlands ontwerp, de Dutch Design Awards (DDA), geopend. Ontwerpers kunnen werk inzenden in de hoofdcategorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. Voor jong talent is er de stimuleringsprijs: de MINI Young Designer Award. Het meest belovende ontwerp voor de toekomst wordt dit jaar voor het eerst bekroond met een Future Concept Award. Een internationale vakjury selecteert de winnaars en maakt deze tijdens de awardshow in oktober bekend. Uiteindelijk gaat één ontwerper met The Golden Eye, de prijs voor ‘het beste van het beste ontwerp’, naar huis. Afgelopen jaar is de korte video Louis Vuitton I van Part of a Bigger Plan bekroond tot het beste van het beste ontwerp 2012 (The Golden Eye). Daarnaast was Borre Akkersdijk de grote winnaar van de MINI Young Designer Award en ontving typograaf Gerard Unger de BNO Piet Zwart Prijs van de beroepsorganisatie BNO en de DDA. Hotel The Exchange werd aangemerkt als de beste opdrachtgever. Vorig jaar werd met Future Concepts voor het eerst de spotlight gezet op de beste ontwerpen van de toekomst.

PRIJZEN
Er worden verschillende Dutch Design Awards toegekend in de categorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. Daarnaast zijn er prijzen voor de publieksfavoriet (Public Award) en een belangrijk oeuvre (BNO Piet Zwart Prijs). Een veelbelovend talent (MINI Young Designer Award) gaat uiteindelijk met een geldprijs van €2.500 naar huis én heeft een jaar lang een MINI tot zijn beschikking. Voor het beste ontwerp van de toekomst is er de Future Concept Award. Kers op de taart is de prijs voor ‘het beste van het beste’ ontwerp van afgelopen jaar: The Golden Eye.

DEELNAME EN JURERING
De inschrijvingsprocedure voor de elfde editie van deze prestigieuze competitie start vandaag. Ontwerpers, ontwerpbureaus en architecten kunnen t/m 23 mei werk inzenden dat in de periode tussen 1 mei 2012 en 1 mei 2013 is gecreëerd. Dat kan kosteloos via de website van de organisatie (www.dutchdesignawards.nl/aanmelden). Tegelijkertijd scouten ook speciale selectiecommissies werk voor de hoofdcategorieën, Future Concepts en de MINI Young Designer Award.

De aanmeldingen worden beoordeeld door commissies bestaande uit professionals op het gebied van Nederlands ontwerp. Deze commissies selecteren de finalisten. Vervolgens worden de winnaars gekozen door een internationale jury die aan de vooravond van de Dutch Design Week bij elkaar komt.

WHAT DESIGN CAN DO
Tijdens de jaarlijkse internationale conferentie What Design Can Do, waarbij de impact van ontwerp op de samenleving centraal staat, organiseert de Dutch Design Awards een Break Out sessie. De sessie wordt gewijd aan een interactieve discussie omtrent de huidige transities in de samenleving en de daarmee samenhangende rol van de ontwerper.

DUTCH DESIGN AWARDS
Dutch Design Awards (DDA) zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het ‘Dutch Design Jaarboek’, in samenwerking met nai010 uitgevers, vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte. DDA wordt geproduceerd door Capital D.

CAPITAL D
Capital D, de Design Coöperatie van de Brainport Regio Eindhoven, stimuleert en verbindt creatieve initiatieven ter versterking van de (inter)nationale reputatie op het gebied van toptechnologie en -design.

Laad meer Eindhoven

Geef een antwoord

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…