Home Noord-Brabant Eindhoven Natuurlijke keizersnede nu ook in St. Anna

Natuurlijke keizersnede nu ook in St. Anna

Vanaf heden wordt in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop bij een geplande keizersnede de baby direct op de borst van de moeder gelegd. Dit huid op huid contact bevordert het welzijn van de baby, verhoogt het slagingspercentage van de borstvoeding en optimaliseert de psychosociale beleving van de moeder.

Nadat de baby in de operatiekamer direct na de geboorte is gecontroleerd op de vitale functies, beoordeelt de kinderarts of de baby bij de moeder mag blijven. Armen en borst van de moeder worden dan vrijgemaakt en wordt het huid op huid contact gecontinueerd tot terugkomst op de afdeling obstetrie. Bij een ongeplande keizersnede wordt eveneens huid op huid contact toegepast. Dit zal plaatsvinden in de kraamsuite bij de moeder, of zolang de moeder nog op de operatiekamer is, bij de partner.

Dit huid op huid contact in een steriele niet-natuurlijke omgeving is mogelijk geworden na intensief overleg met kinderartsen, anesthesiologen, verpleegkundigen en OK-medewerkers, met in achtneming van patiëntveiligheid en na aanpassing van de vereiste protocollen.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…