Home Zuid-Holland Delft Overvallers juwelier snel aangehouden

Overvallers juwelier snel aangehouden

Politieagenten hielden woensdagavond vier verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op juwelier Pronk aan de Martinus Nijhofflaan in Delft eerder op die dag. Het snelle resultaat kon mede worden geboekt door de cruciale informatie die getuigen en ondernemers direct na de overval met de politie deelden. Politieagenten kregen woensdagochtend een melding dat drie gemaskerde overvallers een juwelierszaak binnengingen. Eén van hen bedreigde het aanwezige personeel. Een ander vernielde enkele vitrines met sierraden en de derde stopte de inhoud daarvan in een grote tas. Getuigen zagen dat de overvallers vervolgens door het winkelcentrum renden en daarna in een groene Volkswagen wegreden. Meerdere omstanders en ondernemers gaven direct via 112 cruciale informatie over signalementen van verdachten en hun auto door aan de politie.

Onmiddellijk startte de politie met een groot onderzoek. Een politiehelikopter werd ingezet en rechercheurs van het overvallenteam ‘Twister’ hoorden getuigen. In de loop van de avond hielden rechercheurs de eigenaar van het voertuig in Delft aan. Op de Syriesingel werden kort daarna twee verdachten van de overval aangehouden. Een vierde verdachte werd iets voor middernacht aangehouden in Eindhoven. De verdachten, 18, 22 en 25 jaar afkomstig uit Delft en 25 jaar afkomstig uit Den Haag, zitten nog vast.

Burgemeester Bas Verkerk zegt in een eerste reactie op de aanhouding: “Er is, met informatie van omstanders en ondernemers, uitstekend recherchewerk verricht, zodat er al snel verdachten konden worden aangehouden. Alle complimenten aan het doortastende optreden van de politie.”

Laad meer Delft

Geef een reactie

Bekijk ook

Delft – Gezocht – Vermissing Johan de Bruijn – Meerkoetlaan – Delft

Sinds zondag 19 juni wordt de 41-jarige Johan de Bruijn vermist. Hij woont sinds drie jaar…