Home Noord-Brabant Eindhoven Tempo doeloe, Slauerhof en Schubert in Sondag Café in Son en Breugel

Tempo doeloe, Slauerhof en Schubert in Sondag Café in Son en Breugel

Anna Sasiadek

Op 14 april opent galerie Dejavu voor de laatste keer van dit seizoen weer haar deuren voor het Sondag Café in galerie/podium Deja Vu in Son en Breugel. In september zal gestart worden met het 2e seizoen. In een spannende mix van film, muziek en literatuur zal het thema Weemoed & Verlangen gestalte krijgen. Tempo doeloe, goena-goena, en het Indië van weleer zullen de revue passeren. Nostalgische gekruide teksten brengen ons weer terug naar het Brabant van toen en de gedichten van Slauerhof over de zee en van Martinus Nijhoff over de Bommelse brug. Allerlei vormen van verlangen passeren de revue, ook ‘eigentijds’ verlangen, over alles hebben en toch iets te kort komen… Soms lekker lichtvoetig, soms serieus, dat valt allemaal onder Sehnsucht. Een haast onvertaalbaar Duits woord en toch zo veelzeggend.

En dan natuurlijk de muziek. We zijn heel blij dat we twee talentvolle jonge vrouwen bereid hebben gevonden op te komen treden in Sondag Café. De 20-jarige Paula Stemkens die klassieke zang studeert aan het Conservatorium van Tilburg zal liederen ten gehore brengen van Schubert, Faure en Debussy. Aardig om te weten: Paula houdt zich ook bezig met operette en heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses van onder anderen Lyne Fort, Sinan Vural en Miranda van Kralingen. De Poolse Anna Sasiadek die eveneens aan het Tilburgs Conservatorium klassieke piano studeerde zal haar begeleiden. Kortom, er wordt een prachtige combinatie van muziek en zang ten gehore gebracht die naadloos aansluit op het thema Weemoed & Verlangen.

Gasten zijn welkom op zondag 14 april vanaf 11.30 uur in Dejavu. De voorstelling begint om 12.00 uur, de entreeprijs bedraagt 12,50 euro en dat is inclusief 2 consumpties. Na afloop van de voorstelling om 14.00 uur wordt u van harte uitgenodigd om nog wat na te praten en een glaasje te drinken en rond te kijken in de galerie, of bij mooi weer in de inspirerende beeldentuin van Harrie en Ellen Sijbers.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…