Home Noord-Brabant Eindhoven Ouderen in Beweging, samen op een Olga Commandeur Plein in Eindhoven

Ouderen in Beweging, samen op een Olga Commandeur Plein in Eindhoven

Voor iedereen is het belangrijk voldoende te bewegen. Voor senioren is dit niet anders. Olga Commandeur en YALP, leverancier van sport- en speeltoestellen, hebben daarom een beweegprogramma ontwikkeld op een speciaal YALP-beweegtoestel. Dit toestel wordt in samenwerking met De Beweegwinkel op 5 april 2013 bij het Speel & Beweegplein geopend.

In samenwerking met De Beweegwinkel, een project dat zich richt op het meer bewegen van ouderen in de gemeente Eindhoven, zal Olga Commandeur op 5 april 2013 om 11:00 uur het YALPbeweegtoestel voor senioren openen. Dit gebeurd bij het Speel & Beweegplein van Sportcomplex Eindhoven Noord gelegen aan de Oude Bosschebaan in Eindhoven, door middel van beweegactiviteiten op het toestel met senioren uit de buurt. Professionals uit de sport, vrijetijdssector en de overheid worden uitgenodigd de mogelijkheden van het toestel te ontdekken. Anderen die een kijkje willen komen nemen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Het YALP-beweegtoestel is geplaatst omdat het belangrijk is dat ouderen in Eindhoven meer gaan bewegen. Op het toestel kunnen honderden beweegoefeningen zelfstandig gedaan worden. TNO en het Nederlands Instituut Sport en Bewegen bestempelen het beweegprogramma op het YALPbeweegtoestel als effectief in de praktijk.

Olga Commandeur, bekend als oud-topsportster en van het televisieprogramma “Nederland in Beweging”, heeft haar naam aan de YALP-beweegtoestellen voor senioren verbonden en een programma hierbij ontwikkeld. Daarmee wordt gestimuleerd dat een locatie actief gebruikt wordt door zelfstandige ouderen én door senioren onder begeleiding van sportprofessionals uit de buurt.

Sportcomplex Eindhoven Noord staat bekend om haar innovatieve karakter. De Beweegwinkel heeft in dit kader al talloze initiatieven opgezet op senioren meer in beweging te brengen. Aansluitend op de feestelijke opening zullen zij ook wekelijks begeleiding gaan bieden op het toestel om senioren te stimuleren het toestel te leren kennen en te gaan gebruiken. Senioren kunnen ook geheel zelfstandig tijdens openingstijden van het Speel & Beweegplein gebruik maken van het toestel.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…