Home Noord-Brabant Eindhoven Werkzaamheden NS-station Eindhoven gestart

Werkzaamheden NS-station Eindhoven gestart

In de eerste drie weekenden in april wordt gewerkt tussen de perronoverkapping en de stationshal. Het gaat om het opbreken van de sporen en het plaatsen van damwanden. Dit alles is om ruimte te maken voor de bouw van het eerste deel van de nieuwe passage. De verbouwing van het NS-station is inmiddels gestart. Het eerste deel van de passage dat wordt gebouwd is het deel tussen de perronoverkapping en het stationsgebouw aan centrumzijde. Hier liggen diverse goederensporen. Deze worden opgebroken en na het bouwen van het tunneldeel terug geplaatst. De bouw van dit eerste tunneldeel duurt tot eind november 2013. Het intrillen van damwanden gebeurt steeds op zaterdag en zondag van 7.00 uur in de ochtend tot 19.00 uur ’s avonds. De gemeente heeft Heijmans geluid- en trillingsnormen opgelegd. De aannemer heeft maatregelen genomen om binnen deze normen te blijven.

Het bouwverkeer komt via de Fuutlaan en de Stationsweg en draait het terrein achter het voormalige hoofdpostkantoor op. Tussen het spoor en het stationsgebouw is de bouwplaats en dit is ook de locatie waar de eerste sloopactiviteiten plaats vinden en waar vandaan het eerste zand afgevoerd moet worden. Vrachtwagens rijden via dezelfde route de bouwplaats af en de stad uit.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…