Home Noord-Brabant Eindhoven Bezoek het Van Abbemuseum tijdens het Museumweekend

Bezoek het Van Abbemuseum tijdens het Museumweekend

Dit jaar vindt op zaterdag 6 en zondag 7 april de 32e editie van het nationaal Museumweekend plaats. Ook het Van Abbemuseum zet zijn deuren open. De toegang tot het museum is tijdens dit weekend slechts €1. Met het thema van dit jaar – ‘Doe een museum’ – in het achterhoofd organiseert het Van Abbe een speciaal programma met gratis activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er theaterrondleidingen voor het hele gezin door de Lissitzky-Kabakov tentoonstelling, Kinderkunstclub bijeenkomsten en rondleidingen door de verschillende tentoonstellingen. Ook is er het hele weekend een boekenmarkt. Op zaterdag neemt de van oorsprong Wit-Russische Elena Lovich bezoekers mee door de Lissitzky-Kabakov tentoonstelling en kunnen ze een gesprek volgen tussen kunstenaar Erzen Shkololli en Van Abbe directeur Charles Esche. Op zondagmiddag klinken de betoverende klanken van accordeonist Oleg Lysenko tijdens een speciaal concert in het auditorium.

Het Museumweekend is het grootste culturele evenement van Nederland. Jaarlijks komen zo’n 800.000 tot 1 miljoen bezoekers naar de meer dan 400 deelnemende musea in heel Nederland.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…