Home Noord-Brabant Eindhoven Feestelijke opening beweegtuin Doornakkers

Feestelijke opening beweegtuin Doornakkers

Op woensdagmiddag 3 april opent wethouder Lenie Scholten samen met Judith Wilmer, geriater van het Catharina Ziekenhuis en Pink van Veen, bestuurder van Vitalis Woonzorg Groep, de beweegtuin in Doornakkers. Ter ere van het 10- jarig jubileum van de afdeling geriatrie van het Catharina Ziekenhuis heeft Judith Wilmer samen met collega’s een sponsorloop gehouden tijdens de Marathon Eindhoven. Ook het coöperatiefonds van Rabobank EindhovenVeldhoven heeft geld beschikbaar gesteld. In totaal is een bedrag van € 25.000,- ingezameld en aan de gemeente Eindhoven gevraagd om deze middelen te besteden aan beweegtoestellen in de openbare ruimte zodat zoveel mogelijk mensen er gebruik van kunnen maken. Bewegen is namelijk noodzakelijk voor het bevorderen van zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid.

De beweegtoestellen zijn in samenwerking met Vitalis Berckelhof gekozen en zijn in het bijzonder geschikt voor senioren. Maar de toestellen mogen natuurlijk door iedereen uit Doornakkers gebruikt worden! Het is mogelijk om de toestellen onder begeleiding te proberen. Op woensdagmiddag 3 april zullen hiervoor studenten van Fontys Sporthogeschool aanwezig zijn. Ook in de periode daarna zijn zij op vaste tijden aanwezig om zoveel mogelijk mensen te stimuleren te gaan bewegen.

Naast de aanschaf en plaatsing van de beweegtuin in Doornakkers zijn er door De Beweegwinkel ook allerlei materialen in gebruik genomen om ouderen in Woensel te stimuleren om te gaan bewegen. Voorbeelden hiervan zijn: indoor curlingset, hometrainers, crosstrainers, nintendo Wii, diverse ballen en andere kleinere materialen. De Beweegwinkel zal tijdens de openingsmiddag diverse activiteiten organiseren om senioren te laten ervaren dat bewegen leuk is!

Laad meer Eindhoven

Geef een antwoord

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…