Home Noord-Brabant Eindhoven Emile Aarts decaan TU/e-faculteit Wiskunde en Informatica

Emile Aarts decaan TU/e-faculteit Wiskunde en Informatica

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) benoemt prof.dr. Emile Aarts per 1 april tot decaan van de faculteit Wiskunde en Informatica. Prof.dr. Mark van den Brand wordt vice-decaan informatica, prof.dr.ir. Barry Koren wordt vice-decaan wiskunde. Alle drie zijn benoemd voor een periode van vier jaar. Dat heeft het College van Bestuur vrijdag laten weten.

Aarts laat weten grote ambities te hebben voor de faculteit. “Ik ben zeer ingenomen met het brede scala aan competenties en de enorme kwaliteit aan mensen binnen de faculteit. Met al deze kennis en kundigheden en onze unieke positie in de Brainport Regio Eindhoven gaan we een geweldige toekomst tegemoet. Het is mijn doel om door middel van synergie, slagkracht en snelheid van handelen deze faculteit maximaal te laten profiteren van deze positionering. De speerpunten daarbij zijn groei van de bachelor en graduate school instroom, uitbouw van de wetenschappelijke excellentie en samenwerking met de Brainport Regio. Ik vertrouw erop dat het versterken van de interne samenwerking er voor gaat zorgen dat de faculteit deze doelstellingen zal realiseren en tegelijkertijd een inspirerende werkomgeving biedt voor alle medewerkers.

Emile Aarts (1955) had van 1991-2012 een leerstoel aan de TU/e als deeltijdhoogleraar: van 1991 tot 2007 bij de faculteit Wiskunde en Informatica en van 2007-2012 bij de faculteit Industrial Design. Sinds 2012 is hij vice-decaan en hoogleraar bij de faculteit Wiskunde en Informatica. Voordat hij overstapte naar de faculteit was hij dertig jaar werkzaam bij Philips Research waarvan de laatste jaren als Chief Scientific Officer. Aarts zal zijn nieuwe functie als decaan combineren met zijn rol als directeur van het Intelligent Lighting Institute (ILI) van de TU/e.

Mark van den Brand (1962) is sinds 2006 hoogleraar Software Engineering and Technology bij de faculteit Wiskunde en Informatica en wetenschappelijk directeur van Laboratory for Software Quality (LaQuSo). Barry Koren (1958) is sinds 2012 hoogleraar Scientific Computing bij de faculteit Wiskunde en Informatica.

Aarts volgt prof.dr. Arjeh Cohen op, die gedurende twee perioden van vier jaar de faculteit diende, eerst als vice-decaan daarna als decaan. Van den Brand gaat de huidige functie van Emile Aarts vervullen. Koren volgt prof.dr.ir. Onno Boxma na vier jaar als vice-decaan op.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…