Home Noord-Brabant Eindhoven Coureur raakt auto kwijt na achtervolging

Coureur raakt auto kwijt na achtervolging

Na een lange achtervolging door Eindhoven en omgeving zijn vrijdagavond twee Eindhovenaren aangehouden. Vrijdagavond had het Verkeershandhavingteam een alcoholcontrole gepland op de Geldropseweg. Motorrijders van het team geven dan bestuurders en volgteken en brengen deze naar de plaats van controle. Om 22.55 uur begeleidde een motorrijder van het team een auto met twee mannen erin naar de plek van controle. Op het moment dat de agent de controle wilde beginnen gaf de bestuurder vol gas en ging er van door.

Een motorrijder zette direct de achtervolging in. In eerste instantie probeerde de bestuurder tevergeefs de motorrijder af te schudden in de nabij gelegen woonwijk. Daarna reed hij de Leenderweg op in de richting van de snelweg. Ondertussen werden binnen de bebouwde kom al snelheden behaald van meer dan 100 km/u. Omdat het rustig was op de weg kon de motorrijder zonder gevaar voor anderen de verdachte blijven achtervolgen. De verdachte reed de N2 op in de richting van het noorden. Tevergeefs probeerde hij met hoge snelheden, meer dan 180 km/u, de motorrijder kwijt te raken. Ook maakte hij bij de afslagen schijnbewegingen om de motorrijder op het verkeerde been te zetten. Motorrijders krijgen een gedegen rijopleiding en laten zich niet foppen door dit soort manoeuvres. Dus ook nu niet ondanks het feit dat de verdachte zelfs via het gras terug de snelweg op reed. De verdachte deed ook zijn verlichting uit om het de motorrijder moeilijk te maken,. Via de afrit bij de Anthony Fokkerweg ging het naar de Tegenboschweg waar de verdachte tussen de paaltjes een fietspad met een slecht wegdek op reed. Op dat moment besloot de motorrijder een weloverwogen keuze te maken om te stoppen met de achtervolging voor zijn eigen veiligheid. Ook wist hij dat er op dat moment meerdere politievoertuigen in de directe omgeving reden zodat de pakkans groot was geworden.

Korte tijd later werd de auto leeg aangetroffen in de van Maanenstraat. Een buurtbewoner verklaarde dat hij twee mannen over een hek had zien klimmen. Dat bleek echter een afgesloten terrein te zijn waar hij de sleutel van had. Toen hij het hek voor de agenten geopend had konden de twee verdachten vrij simpel aangehouden worden. Beiden mannen van 24 jaar werden naar het bureau vervoerd. De auto werd in beslag genomen. Na verhoor werd de bijrijder weer heengezonden. De bestuurder, die een nacht in de cel heeft mogen verblijven, krijgt een fors proces-verbaal voor alle verkeersovertredingen die hij tijdens de achtervolging begaan heeft.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…