Home Noord-Brabant Eindhoven Honderden deelnemers bij stille tocht Memphis van Veen

Honderden deelnemers bij stille tocht Memphis van Veen

Woensdagavond liepen enkele honderden mensen mee met de stille tocht voor de 18-jarige Memphis van Veen, die vorige week werd aangereden door een politieauto. De politieauto was op weg naar een spoedgeval in Bergeijk, waar iemand met een wapen zou staan te zwaaien. Dat bleek achteraf vals alarm. De 19-jarige werd geschept toen ze de Noord Brabantlaan over wilde steken.

De stille toch vertrok vanaf het woonwagenkamp aan de Welschapsedijk, waar de studente woonde, en trok naar het kruispunt waar de 18-jarige Eindhovense het leven liet. Daar legden vrienden, familie en bekenden van Memphis een bloemenzee van witte en roze rozen neer langs de weg en in de middenberm. Bij de stille tocht liepen veel bewoners van andere woonwagenkampen mee: “Kampers zijn er voor elkaar”, aldus een van de deelnemers aan de stille tocht.

Vanwege de geladenheid bleef de politie zelf op afstand bij de herdenkingstocht, die ingetogen en rustig verliep.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…