Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven Museum trapt buitenseizoen af met ‘Van begin tot Eindhoven’

Eindhoven Museum trapt buitenseizoen af met ‘Van begin tot Eindhoven’

Tijdens het Paasweekend staan bezoekers oog in oog met historische figuren die bepalend zijn geweest voor het Eindhoven van nu. Ontmoet Marcus van Endehoven of Willem van Oranje en schudt de hand van een Amerikaanse soldaat die Eindhoven in 1944 bevrijdde. Het evenement ‘Van ‘Begin tot Eindhoven’ laat het leven zien van een ijzertijdboer die hier leefde toen Eindhoven een enkele boerderij aan deDommel was,tot hetleven van fabrieksarbeiders in de jaren ’50.

Activiteiten
Op 31 maart en 1 april staan diverse activiteiten en een heuse verkiezing op de agenda. Het Erfgoedpark wordt opgedeeld in tien tijdperken. De reis begint in 5300 voor Christus bij de eerste boeren en eindigtin 1950, de periode van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.Gedurende de reis maken bezoekers kennis met negen belangrijke historische personages en ambachten uit de verschillende tijdvakken. Doe onder andere mee met brood bakken in een prehistorische oven, probeer Romeinse make‐up uit en ga kalligraferen op middeleeuwse wijze. Op maandag wordt een sprong gemaakt naar de industriële tijdmet een werkende stoommobiel.

Icoon van Eindhoven
Door het goed uitvoeren van de activiteiten en het invullen van een vragenlijst kunnen bezoekers meedoen aan twee belangrijke verkiezingen.Naast hetHistorische Icoon van Eindhoven, is Eindhoven Museum op zoek naar de belangrijkste Eindhovenaar uit de periode na 1950. Hij ofzij wordt het 10e icoon: het Moderne Icoon van Eindhoven.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…