Home Noord-Brabant Eindhoven Wespenlezing in het Milieu Educatie Centrum

Wespenlezing in het Milieu Educatie Centrum

Wespen behoren, evenals de bijen en mieren, tot de orde van vliesvleugelige. Ze hebben een zeer uiteenlopende en hoogst interessante biologie. Op maandagavond 25 maart om 20.00 uur wordt er een wespenlezing gegeven in het Milieu Educatie Centrum. De lezing wordt georganiseerd door de KNNV Eindhoven en verzorgd door Ad Brouwers.

Wespen zijn onmisbaar
Ieder van ons heeft wel eens een pijnlijke ervaring gehad met een wesp en daarom zijn deze geel-zwarte wezentjes niet erg populair. De gewone wesp, is slechts één van de bijna 400 wespensoorten die in ons land voorkomen en die kunnen steken. Daarnaast komen er nog veel wespensoorten voor die geen angel hebben. Waarom zijn er zoveel wespensoorten, wat doen ze en hebben ze nut? Het onderwerp van de lezing is veelzijdig en conclusie zal zijn dat wespen onmisbaar zijn voor een gezond en stabiel ecosysteem. Door middel van foto’s wordt er een tipje van de sluier opgelicht over de wereld van wespen en worden enkele markante wespenfamilies nader bekeken.

Gratis toegang
Op maandagavond 25 maart organiseert het KNNV in het Milieu Educatie Centrum op de Genneperweg 145 te Eindhoven een lezing over wespen. De lezing wordt verzorgd door Ad Brouwers. De avond begint om 20.00 uur, duurt ongeveer 2 uur en is gratis toegankelijk. Je bent van harte welkom om deze lezing bij te wonen.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…